Guatemala

Guatemala
Guatemala
Guatemala

Guatemala

U zal in dit land alles aan schoonheid ontdekken wat Latijns-Amerika te bieden heeft. Een alomtegenwoordige fauna en flora : is er iets heerlijker dan een wereldberoemde site te ontdekken als Tikal omgeven door een weelderig woud en bevolkt door brulapen. 

Goed om te weten
Vanaf € 2 830
Verzekerde reizen

De schatten van Guatemala, met een excursie naar Honduras

  • Cruise op het Atitlanmeer
  • Bezoek van Copán, het Alexandrië van het Mayawereld
  • Ontdekking van de stad van Antigua (UNESCO)

Goed om te weten Guatemala en Honduras

Formaliteiten voor belgische staatsburgers
U moet in het bezit zijn van een internationale reispas, geldig tot minstens 6 maanden na uw terugreis. Geen visum nodig voor Guatemala en Honduras voor een toeristisch verblijf van maximum 90 dagen.

Voor alle andere nationaliteiten, neem contact met de bevoegde autoriteiten.  Gelieve ons, via uw reiskantoor, hierover te informeren bij het reserveren van uw reis.

 

Munt
De munt is de Quetzal in Guatemala (GTQ 10 = ± € 1,15) en de Lempira in Honduras (HNL 10 = €  0,40). Euro’s en US Dollars kunt u ter plaatse wisselen. Voorzie kleine coupures. De meest voorkomende kredietkaarten (Visa, Mastercard…) worden in de meeste hotels en toeristenwinkels aanvaard.
De belangrijkste steden beschikken over geldautomaten (Visa, Mastercard…). De Quetzal wordt in Honduras aanvaard.

Drinkgeld
Fooien zijn inherent aan alle reizen. Voor Guatemala moet men rekenen op ± 5 EUR per persoon per dag, bestemd voor de fooien aan de lokale gidsen, chauffeurs, bagagedragers en anderen.

Lokale tijd
Wanneer het 12u00 is in België, is het in Guatemala en in Honduras 4u00 in de zomer en 5u00 in de winter.

Klimaat
Een gemiddelde jaarlijkse temperatuur van 20°C, voornamelijk in de hoger gelegen gebieden. De dagtemperaturen zijn aangenaam, terwijl de nachttemperaturen fris zijn gedurende het ganse jaar. De vochtigheid en de hoge temperaturen kenmerken het klimaat van de lage gebieden van El Petén.

Het beste seizoen om naar Guatemala en Honduras te reizen is het droge seizoen van november tot eind april. Het is evenwel mogelijk het ganse jaar naar Guatemala en Honduras te reizen vermits de regen in het regenseizoen meestal in de late namiddag of ’s avonds valt.

Gezondheid
Er zijn geen inentingen verplicht.

Hotels
De aangeduide sterren in onze programma’s zijn steeds gebaseerd op plaatselijke normen. De maaltijden zijn voorzien in het hoofdrestaurant van het hotel. Maaltijden die genomen worden in de andere restaurants of in de ‘à-la-carte’ restaurants, zijn met toeslag, dus betalend. . Bij de triple kamers is het derde bed een opklapbed. In de meeste hotels is een check-in voorzien rond 14u en een check-out rond 12u.