Oezbekistan

Oezbekistan
Oezbekistan

Oezbekistan

Zijn uitzonderlijk verleden en buitengewone levenslust maken van Oezbekistan de meest fascinerende van de republieken van Centraal Azië. Door zijn strategische ligging in het hart van Azië en op de verschillende karavaanroutes, is Oezbekistan altijd een bevoorrechte doortochtplaats geweest.

Goed om te weten
Vanaf € 2 895
Verzekerde reizen

De Parels van Oezbekistan

  • Bezoek van het mythische Khiva
  • Ontdekking van de imposante vesting van de Ark
  • De heilige site van Chak-i-Zinda te Samarkand

Goed om te weten

Formaliteiten voor Belgische staatsburgers

Uw reispas moet geldig zijn tot minstens 6 maanden na terugreis. Wij sturen u het formulier toe voor het verkrijgen van het visum dat u ons volledig ingevuld moet terugsturen samen met (uw reispas voor onze privéafreizen) en 1 recente pasfoto in kleur.

Voor onze begeleide afreizen bedraagt de prijs van het visum € 57 per persoon. Dit bedrag wordt gefactureerd.

Voor onze privéafreizen of à-la-cartereizen bedraagt de prijs van het visum € 126 per persoon op basis van minimum 2 personen. Dit bedrag wordt gefactureerd en we sturen uw reispas terug samen met de reisdocumenten. Indien u zelf voor het visum wil zorgen, bezorgen wij u een uitnodiging. Het tarief voor het visum is onder voorbehoud van wijzigingen door de ambassade of andere dienstverleningen en kan zonder verwittiging aangepast worden.

Voor alle andere nationaliteiten, neem contact met de bevoegde autoriteiten.  Gelieve ons, via uw reiskantoor, hierover te informeren bij het reserveren van uw reis.

 

Munt

De munteenheid in Oezbekistan is de Sum, onderverdeeld in 100 Tiyin (UZS 10.000 = ± € 1.06). Euro’s kunt u ter plaatse wisselen. Voorzie kleine coupures. Kredietkaarten worden in de meeste hotels en in toeristenwinkels aanvaard.

Lokale tijd

Als het 12u00 is in België, is het in Oezbekistan 15u00 in de winter en 14u00 in de zomer.

Klimaat

Continentaal en droog, zeer warm in de zomer en zeer koud in de winter. Een land waar de zon 300 dagen per jaar schijnt! De lente en de herfst zijn de beste reisperiodes.

Diversen

Er is geen beperking op gebied van kledij. De middag- en avondmalen worden meestal geserveerd als mezze, kleine gerechtjes waarbij iedereen gemakkelijk een keuze kan maken, alles vaak begeleid door vodka…

Drinkgeld

Fooien zijn inherent aan alle reizen. Voor Oezbekistan moet men rekenen op ± € 6 per persoon per dag, bestemd voor de fooien aan de lokale gidsen, chauffeurs, bagagedragers en anderen. Voor onze begeleide afreis verzamelt de reisleider de som op de luchthaven bij afreis. Bedrag te voorzien: € 60 per persoon.