Kleurrijk Thailand

Verzekerde reizen

Kleurrijk Thailand11 dagen / 9 nachten – Verzekerde afreis - Maaltijden volgens programma

Een ontmoeting met de echte Thaise cultuur en traditie door het ontdekken van de hoogtepunten, maar ook de meer intieme plaatsen van een meer authentiek Thailand op te zoeken.
Na het hectische Bangkok en de grootsheid van de Ayutthaya tempels, ga je via de centrale vlakte van Uthai Thani naar Sukhothai, om hier het vredige provinciale leven te ervaren. Na de verkenning van Chiang Mai reis je per nachttrein terug naar het lokale leven van Bangkok.

Programma

1. Brussel - Bangkok

Vluchten naar Bangkok met tussenstop.


2. Bangkok (-, -, -)

Aankomst en transfer naar het hotel. Installatie en rest van de dag vrij om bij te komen van je reis.
Vrij diner

Optionele excursie (met toeslag): Scènes van het verborgen leven van Bangkok, langs de rivier en Wat Arun
Zin in een rustig, eerste contact met het Venetië van Azië? Ga aan boord van een "longtail boat", een transportmiddel dat kenmerkend is voor het leven op de rivier, en observeer het lokale leven in de klongs; dit labyrint van kanalen, gelegen aan de overkant van de rivier van de megalopolis, herbergt een lokaal leven dat het tumult van de grote stad aan zich voorbij laat gaan.
Je vaart van kanaal naar kanaal langs houten huizen, drijvende keukens en verborgen tempels en observeert deze "drijvende stad in de stad", welke Bangkok zijn bijnaam van ‘Venetië van Azië’ geeft. Bezoek aan de magnifieke Wat Arun en zijn 4 torens (Prangs), ingelegd met porselein en bij duizenden herkenbaar als één van de symbolen van de stad der engelen.
Een weer aangemeerd, transfer naar uw hotel gebracht.


3. Bangkok (B, L, -)

Ga aan boord van de BTS, de luchttrein, steek de stad over naar de rivier en breng een bezoek aan Wat Pho. Op deze site vind je meer dan duizend afbeeldingen en ook het grootste standbeeld van Boeddha, één van de emblemen van Bangkok: de liggende Boeddha. Vanuit de grote zaal hoor je de ochtendgezangen van de monniken. Verder naar Wat Phra Kaew, één van de belangrijkste tempels voor de Thaise bevolking, ook wel de Tempel van de Smaragdgroene Boeddha genoemd. Vervolgens naar het Grote Paleis waar de amuletmarkt zich bevindt, een bezoek dat je in geen geval mag missen. Als je in een avontuurlijke bui bent, spring dan in een tuk-tuk en bezoek Wat Saket om de prachtige Gouden Berg te beklimmen die een adembenemend uitzicht over Bangkok biedt. Om de middag af te sluiten brengt een watertaxi of "Sam Saeb" je naar de BTS om terug te keren naar het hotel.  Vrije avond en diner om te genieten van het nachtleven van de stad.
Optionele excursie (met toeslag): Dinner cruise op de Chao Phraya - Van 19:00 tot 21:00 uur
Voor wie voor deze optie kiest: ontmoeting met de gids om 17.15 uur bij de hotelreceptie.
Scheep in op een dinercruise aan boord van een traditionele jonk op de Chao Phraya-rivier en observeer het contrast van de wolkenkrabbers en de verlichte tempels die elkaar op de oever afwisselen; dit alles met op de achtergrond traditionele Thaise muziek en dansen die de oude legendes van Ramayana vertellen. 


4. Bangkok - Ayutthaya (B, L, -)

Het Zomerpaleis, ook gekend als Bang Pa-In en gebouwd in de 17e eeuw, belichaamt de indrukwekkende architectonische ontmoeting tussen Oost en West.
Bij de ruïnes van Ayutthaya, de prachtige stad die in 1767 door het Birmese leger werd verwoest en op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, kun je Wat Yai Chai Mongkhol bewonderen, waar halverwege de klokvormige chedi, een enorm standbeeld van de liggende Boeddha, gemaakt van baksteen en stucwerk, is geplaatst.  De tour gaat verder met Wat Mahathat, beroemd om zijn Boeddhahoofd gevangen in de stam en de wortels van een boom. Even later arriveer je bij de bronzen Boeddha van Wat Phra Mongkhon Bophit, een symbool van Thaise spiritualiteit, voordat je het koninklijke klooster bezoekt, ook wel Wat Phra Si Sanphet genoemd, beroemd om zijn drie prachtige chedi's. Vrij diner.


5. Ayutthaya - Uthai Thani - Sukhothai (B, L, -)

Vandaag verlaat je Ayutthaya en steek je de centrale vlakten over naar Uthai Thani, waar je de Tha Sung-tempel bezoekt, één van de meest indrukwekkende tempels in Thailand en vaak aangeduid als een 'glazen tempel' vanwege het met glas versierde interieur. Boottocht op de Sakaekrang-rivier om de traditionele manier van leven en de drijvende huizen van de lokale bevolking langs de rivier te observeren. Deze ongerepte regio is met zijn langzame tempo en schilderachtige landschap een overblijfsel uit het Thailand van jaren geleden . Verder naar Sukhothai.  Sukhothai is waar het allemaal begon; het eerste grote koninkrijk van Thailand, de bakermat van deze fantastische cultuur; en het begin van een grote beschaving. De oude stad Sukhothai, erkend door UNESCO,
is de perfecte weergave van een Aziatische site die de dromen van ontdekkingsreizigers, jong en oud weerspiegeld. Bewonder de glorieuze en ontzagwekkende Boeddhabeelden en de prachtig uitgesneden olifanten die een imposante stoepa ondersteunen. Sukhothai is ook een belangrijke plaats voor Thaise architectuur, kunst, cultuur en spiritualiteit.
Vrije avond en diner.


6. Sukhothai (B, L, -)

Ontdekking per fiets van de oude stad Sukhothai, wiens naam "dageraad van geluk" betekent. Tijdens deze wandeling leer je over de klassieke geschiedenis van één van de belangrijkste feodale koninkrijken in Thailand. Per fiets langs de kleine wegen is een charmante en fijne manier om de verschillende tempels en kloosters te verkennen die deel uitmaken van dit UNESCO-werelderfgoed. Neem je tijd en maak een stop aan de tempels, standbeelden, Boeddha-afbeeldingen of imposante stoepa's.  Niet ver van het Historisch Park ontmoet je de eigenaar van het huis waar je gaat lunchen. Terwijl je luistert naar verhalen over de lokale geschiedenis en een eenvoudige maar smakelijke lokale specialiteit proeft: Sukhothai-noedels; voel je je hier meteen thuis.  Je krijgt ook de mogelijkheid om je eigen geluksbrenger te maken: een boeddhistisch amulet om mee te nemen.

Optionele excursie (met toeslag): Fietstocht bij zonsondergang op het platteland van Sukhothai

Als de middaghitte begint af te nemen, ga je richting het platteland van Sukhothai. In tegenstelling tot het beroemde historische park, is het omliggende platteland nog steeds onaangetast door het toerisme, het verkennen op de fiets is een geweldige kans om een ​​glimp op te vangen van het vredige lokale en agrarische leven. Je wandeling eindigt met een laatste stop op een aangename plek om de zonsondergang te bewonderen. Vrij diner.


7. Sukhothai – Lampang – Chiang Mai (B, L, -)

Na het ontbijt verlaat je Sukhothai en vertrek je naar Lampang waar je de prachtige Wat Phra That Lampang Luang bezoekt, een indrukwekkende boeddhistische tempel gebouwd in de Lanna bouwstijl. Het heeft tot de dag van vandaag nog steeds zijn opmerkelijke authentieke traditionele structuur. Het dateert uit 1476 en is daarmee misschien wel het oudste houten bouwwerk in Thailand, dit dankzij de zeer solide teakhouten pilaren.
Verder naar Chiang Mai, een plaats die door velen wordt omschreven als de meest charmante stad van Thailand. Het belangrijkste culturele centrum in Noord-Thailand biedt een indrukwekkend en gevarieerd erfgoed van oude tempels; van kleurrijke bouwwerken die schitteren in de zon tot meer ingetogen schoonheden in aardse of rustieke tinten van baksteen en hout. Het omliggende landschap is gewoonweg spectaculair; Chiang Mai is ook de toegangspoort tot de noordelijke bergen voor avontuurlijke trektochten, kennismaking met mysterieuze olifanten en cultureel intrigerende minderheidsdorpen.
Na de middag maak je een wandeling naar de eeuwenoude Doi Suthep, één van de hoogste heuvels die uitkijkt over over Chiang Mai. Doi Suthep is ook één van de meest spiritueel opmerkelijke en gerespecteerde tempels in de stad. Je krijgt de kans om een ​​privézegening te ontvangen en de gezangen van de monniken bij te wonen: een ontroerende ervaring en een echte ontmoeting met de spirituele traditie van Thailand. Vrij diner.
Optionele excursie (met toeslag - Ter plaatse te betalen aan de gids): 1 tot 2 uur traditionele Thaise massage
Om te ontspannen van je lange rit, vraag je je gids om je naar een traditioneel massagesalon te brengen.


8. Chiang Mai (B, -, D)

Vrije ochtend om te genieten van uw hotel of om de stad op eigen gelegenheid te verkennen. Vrij middagmaal.
Optionele excursie (met toeslag): Ontmoeting met de olifanten in de jungle. Een excursie die je reis een nieuwe betekenis geeft! In de vroege ochtend vertrek je naar het weelderige landschap rond Chiang Mai en het Elephant Rescue Park. Deze instelling neemt noodlijdende, uitgebuite of gewonde olifanten op om ze een toevluchtsoord te bieden en hen de aandacht en het respect te geven die ze verdienen. Nadat je je mahout-outfit hebt aangetrokken, ontmoet je je gastheren voor de dag. Hier is geen sprake van op de ruggen van deze dieren klimmen: deze praktijk werd door het kamp vrijwillig verboden. In plaats daarvan zal je genieten van een echte ontmoeting met de dikhuiden. Je leert ze te voeden, te observeren en ermee om te gaan. Je kunt met ze mee in de groene heuvels voordat je weer naar beneden gaat om te genieten van hun favoriete spel: een bad in de rivier.
Ontdek de lokale specialiteiten van Chiang Mai per elektrische tuktuk.  In de late namiddag stap je aan boord van een elektrische tuktuk om Chiang Mai te verkennen, de grootste stad in Noord-Thailand en een historisch kruispunt van culturen. Je passeert de drie belangrijkste wijken van de stad terwijl je onderweg heerlijke lokale specialiteiten proeft.
Je begint de avond op een kleine, verborgen plek aan de rivier om authentieke noordelijke specialiteiten te proberen terwijl je geniet van een verfrissend drankje terwijl je de zon ziet ondergaan. Je passeert levendige markten en beroemde bezienswaardigheden op weg naar het centrum van de oude stad. Je kan halte houden bij een openbaar park om de lokale bevolking en expats te zien sporten na hun werkdag. Verder per tuktuk naar een markt waar je een grote verscheidenheid aan streedfood terugvindt. Daarna brengt je chauffeur je naar het Nimman haemin-gebied, bekend om zijn trendy bars en restaurants en om zijn hippe sfeer. In een klein restaurant proef je echte Birmese gerechten voordat je doorgaat naar een ander restaurant voor het dessert.


9. Chiang Mai - Bangkok (B, -, -)

Vrij tijd om te ontspannen of de stad te verkennen totdat het tijd is om naar het station te vertrekken voor de nachttrein naar Bangkok.
Optionele excursie (met supplement): Halve dag Kookworkshop
Ontmoet je instructeur op de markt om verse ingrediënten voor de kookworkshop te kopen. Hij zal je laten zien hoe je de ingrediënten voor je eerste gang kunt bereiden en koken. Elke stap wordt uitgelegd en na de bereiding van de gerechten en het dessert is het tijd voor de proeverij! Aan het einde van de cursus ontvang je een klein receptenboekje als souvenir om bij thuiskomst Thais te blijven koken!


10. Bangkok - Brussel

Aankomst op het treinstation van Bangkok in de vroege uurtjes.  Transfer naar het hotel voor het ontbijt. Vrije dag. Aan het einde van de dag rit naar de luchthaven voor de internationale vlucht.


11. Brussel

Aankomst in Brussel.


Prijzen (Alle prijzen staan vermeld in Euro)

Verzekerde afreis

 

Prijs/persoon in dubbel

 

03/11/23

2.850

17/11/23

2.850

08/12/23

2.850

19/01/24

2.785

23/02/24

2.785

08/03/24

2.785

22/03/24

2.785

19/04/24

2.785

10/05/24

2.785

19/07/24

2.785

09/08/24

2.785

20/09/24

2.785

25/10/24

2.785

08/11/24

2.785

22/11/24

2.785

06/12/24

2.785

Supplementen:
Single: 410

Praktische informatie

Inbegrepen in de prijs

- lijnvluchten van Thaï Airways (economy class W): Brussel - Frankfurt - Bangkok - Frankfurt - Brussel
- luchthaventaksen, veiligheidstaksen en brandstof (€ 446 op 26/09/23)
- het verblijf in de vermelde hotels of gelijkwaardig
- maaltijden vermeld in het programma
- toegangsgelden en bezoeken volgens het programma
- de diensten van een lokale Franstalige gids
- alle transfers ter plaatse in een privévoertuig met airconditioning

Te voorziene kosten

- lokale tips
- niet vermelde maaltijden en drankjes
- alle soorten verzekeringen

Hotels

Hotels

Categorie

Bangkok

Furama Silom 4*

Ayutthaya

Classic Kameo 3*

Sukhothai

Le Charme Sukhothai 3*

Chiang Mai

Banthai Village4*

Vluchtuuren

Heen

Terug

Thaï Airways

Brussel - Frankfurt                          11.20 – 12.20

Frankfurt - Bangkok                       14.45 – 06.25*

Bangkok - Frankfurt                         23.45 – 06.15*

  Frankfurt - Brussel                          07.40 – 08.35

*Aankomst de volgende dag – vluchtuuren onder voorbehoud

Informatie aanvragenDeel deze reis