Roemenië, verlenging Donaudelta

Verzekerde reizen

Roemenië, verlenging Donaudelta4 dagen / 3 overnachtingen - Verzekerde afreis - Volpension

Verlenging op het programma: Roemenië, landen van legenden

Na een reis van meer 2860 km door Europa, eindigt de blauwe rivier haar weg in schoonheid alvorens uit te monden in de Zwarte Zee. Vanaf de stad van Tulcea, verdeelt de Donau zich in 3 armen en vormt moerassen, bossen, duinen en een veelheid aan andere landschappen waarvan trekvogels, vissen en honderden andere dieren en plantentsoorten die in dit gebied leven, kunnen genieten. De Delta Donau was de eerste Roemeense site dat in 1991 door de UNESCO werd beschermd. Een reis naar de Donau Delta is een reis terug in de tijd, waar de mensen nog leven in harmonie met de natuur en op het ritme van de seizoenen. 

Programma

8. BUCHAREST - TULCEA – CRISAN

Ontbijt in het hotel. Ontmoeting met de gids aan de receptie voor het vertrek naar het Donau Delta.  Middagmaal in Tulcea. Bezoek aan het Delta museum. Dan vertrek per boot naar het dorp Crisan, via één van de mooiste delen van de Donaudelta. Aankomst aan het hotel en intrek in de kamers. Traditioneel diner gebaseerd op vis uit de Donau. Na het diner presentatie van de rondreis.


9. CRISAN – GORGOVA – MILA 23 – CRISAN

Ontbijt in het hotel. Volledige dag in de Donau Delta. Vertrek per boot naar het Gorgova meer. Terug naar het hotel voor het middagmaal. In de Namiddag wandeling langs de meren en kanalen om de rijke fauna en flora van de Delta Donau te bewonderen. Stop in het Mila 23 dorp, beroemd om zijn lipovan gemeenschap met hun unieke tradities. Het is ook de geboorteplaats van de Olympische Kampioene kanovaren Ivan Patzaichin, één van ambassadeurs van het Toerisme in Roemenië. Terug naar Crisan, en bewonder de prachtige zonsondergang, uniek in de wereld. Diner in het hotel.

 


10. CRISAN - SULINA – CRISAN

Ontbijt in het hotel en vertrek naar Sulina. Ontdekking van Sulina met bezoek aan het museum, de oude kerk, een kerkhof en het pittoreske strand van Sulina waar het water niet zout is. Verder naar de oude lichttoren van Sulina die het nulpunt van de Donau aangeeft. Vertrek naar de zwarte zee en oversteek van de Golf van Musura, het jongste stuk van Roemenië en Europa.  Na het middagmaal vertrek per boot voor een bezoek aan het Letea woud en het gelijknamige dorp. Het eerste deel van de reis naar het dorp Letea wordt per boot afgelegd. Van daaruit per paardenkoets naar het Letea-bos. Terug naar het hotel voor diner en overnachting. 


11. CRISAN - BOEKAREST – BRUSSEL

Zeer vroeg ontbijt. Transfert per boot naar Tulcea. Vanuit Tulcea, transfert naar luchthaven van Bucharest. Vlucht naar Bruss.

 


Mogelijke verlengingen

Prijzen (Alle prijzen staan vermeld in Euro)

Prijzen (Alle prijzen staan vermeld in Euro)

Verzekerde afreis

Prijs/ persoon in dubbel

Toeslag single

22/05/22 - 26/06/22 - 17/07/22 -28/08/22 - 11/09/22 - 25/09/22

820

145

 

Minimum 4 personen

 

Praktische informatie

Inbegrepen in de prijs

-het verblijft in het vermelde hotel of gelijkwaardig
-het volpension
-de toegangsgelden en bezoeken vermeld in het programma
-de diensten van Nederlandssprekende lokale gidsen
-de transfers ter plaatse

Te voorziene kosten

- de lokale fooien (gids, chauffeur, enz.)
-niet vermlede dranken en maaltijden

Hotel

Crisan

Pension Ovidiu 3*

 

 

Informatie aanvragenDeel deze reis