Breaking news

Covid 19 We blijven steeds tot uw dienst om uw volgende vakantie uit te stippelen of te wijzigen. Contacteer ons via uw reiskantoor of info@7plus.be

Ethiopië

Ethiopië

Ontdek dit fantastische en mythische land, vol contrasten. Bezoek de befaamde rotskerken, volg de voetsporen van het oude Abessinische koninkrijk, ontdek de Riftvallei en onze origines, ontdek een eeuwenoude cultuur en geniet van adembenemende landschappen.

Goed om te weten
Vanaf € 0
Privéreizen
Prijs op aanvraag

Ethiopië, de Riftvallei en het Abessinische koninkrijk

  • Kennismaking met het Abessinische koninkrijk
  • Ontdekking van het Simienpark
  • Lalibela met zijn monolitische kerken
EthiopiëVanaf € 3 220
Verzekerde reizen

Ontdekking van Ethiopië

  • Ontdekking van Axum
  • Lalibela met zijn monolitische kerken
  • Kennismaking met onze voorouder ‘Lucy’

Goed om te weten

Formaliteiten voor Belgische staatsburgers
U moet in het bezit zijn van een internationale reispas, geldig tot minstens 6 maanden na uw terugreis. Een visum kan je aanvragen bij de Ethiopische ambassade of aankopen bij aankomst +/- 50 USD (prijs onder voorbehoud) op de internationale luchthaven.

Voor alle andere nationaliteiten, neem contact met de bevoegde autoriteiten.  Gelieve ons, via uw reiskantoor, hierover te informeren bij het reserveren van uw reis.

 

Drinkgeld
Fooien zijn inherent aan alle reizen. Men moet rekenen op ± € 7 per persoon per dag voor de lokale gidsen, chauffeurs, dragers en anderen.

Munt
De Ethiopische munt is de Birr (10 ETB = ± € 0,309). Kredietkaarten (Visa, Mastercard, American Express…) worden geaccepteerd in Addis Abeba, in sommige chique hotels en in de luchthavens. Wij raden u aan genoeg cash te voorzien.

Lokale tijd
Wanneer het 12u00 is in België, is het in Addis Abeba 13u00.

Klimaat
Het klimaat varieert van regio tot regio. De gemiddelde temperatuur is het hele jaar door rond de 20 graden. Het regenseizoen loopt van juni tot september.

Gezondheid
Raadpleeg uw huisarts.

Elektriciteit
220 volt. Voorzie een universele adapter.

Hotels
De hotels die wij aanraden zijn simpel en correct, maar stemmen niet overeen met de Europese standaard.