Ontdekking van Iran

Verzekerde reizen

Ontdekking van Iran11 dagen / 10 overnachtingen – Verzekerde afreis elke donderdag – Volpension

Geniet van de wonderen van Iran en combineer cultuur, verwondering en ontspanning.

Programma

1. BRUSSEL - ISTANBUL - SHIRAZ

Vroege aankomst in Shiraz. Overnachting in het hotel. Ontbijt in het hotel. Ontdekking van de literaire en poëtische hoofdstad van Iran: Shiraz. Bezoek aan de Moskee Nasir-ol Molk: de moskee heeft 2 iwans, met gebedsruimtes en gedraaide zuilen verlicht door gebrandschilderde ramen. Ze is typisch voor de dynastie van Qâdjâ. Verder naar het Zinat-ol molouk huis, gedateerd uit 18e eeuw. Middagmaal in een traditioneel restaurant. Na de middag, bezoek aan de graftombe van de dichter Hafez en de Sinaasappeltuin (Bagh-e Narendjestân). Diner in een lokaal restaurant. Overnachting in het hotel.


2. SHIRAZ

Vroege aankomst in Shiraz. Overnachting in het hotel. Ontbijt in het hotel. Ontdekking van de literaire en poëtische hoofdstad van Iran: Shiraz. Bezoek aan de Moskee Nasir-ol Molk: de moskee heeft 2 iwans, met gebedsruimtes en gedraaide zuilen verlicht door gebrandschilderde ramen. Ze is typisch voor de dynastie van Qâdjâ. Verder naar het Zinat-ol molouk huis, gedateerd uit 18e eeuw. Middagmaal in een traditioneel restaurant. Na de middag, bezoek aan de graftombe van de dichter Hafez en de Sinaasappeltuin (Bagh-e Narendjestân). Diner in een lokaal restaurant. Overnachting in het hotel.


3. SHIRAZ - PERSEPOLIS - NAQSH-E ROSTAM - SHIRAZ

Ontbijt in het hotel. Vertrek ‘s morgens naar Persepolis, de hoofdstad van de Achaemeniden (518 V. Chr.). Deze ruïne was gedurende tweehonderd jaar de hoofdstad van het Perzische Rijk. De ontdekking van de Kolossale trap; 4 trappen van elk 111 treden, zetten de toon. Via de “Volkeren Poort” naar het paleis van Darius, Xerxes en Artaxerxes en de zaal met honderd zuilen en de audiëntiezaal, Apadana genoemd. Toegang via twee 300 meter lange trappen waarvan de muren zijn versierd met bas-reliëfs die de burgers van de onderworpen gebieden voorstellen.  Op ongeveer 4 kilometer van Persepolis is één van de belangrijkste Achaemenidische en Sassanidische plaatsen in Iran gelegen. Darius I en drie van zijn opvolgers kozen ervoor om hier in de rotsen du Kuh e- Hossein hun graven te laten maken. Bezoek aan de vier graven van Naqsh-e Rostam Naqsh –e Rostam, gelegen op de top van een klif, die als inspiratie dienden voor de graven van Darius I, Artaxerxes I, Xerxes I, en Darius II, de laatste Achaemeniden die Persepolis domineerden. Terug naar Shiraz en bezoek aan de Vakil Moskee, een moskee uit 18e eeuw. Vrije tijd in de Vakil bazaar. Middagmaal in een lokaal restaurant tijdens het bezoek. Diner in een lokaal restaurant. Overnachting in het hotel.


4. SHIRAZ - PASRGADES - ABARQU - YAZD

Ontbijt in het hotel. Vertrek naar Yazd en onderweg stop in de eerste Achaemenidische hoofdstad: Pasargades.  Pasaragades ligt op ongeveer 75 kilometers ten noorden van Persepolis. Bezoek aan de Achaemenidische hoofdstad, opgericht door De Groote Cyrus in 530 V. Chr. Het was een eenvoudige grafkamer, gebouwd op een sokkel met zes treden en in de Achaemenidische periode omgeven door een geïrrigeerde tuin. Over de oorsprong van de architectuur wordt nog gediscussieerd: de invloed van de Mesopotamische ziggurat of Urartu voor het ensemble, een Griekse of Anatolische invloed voor de grafkamer, of een Mesopotamische inspiratie voor de sokkel en een plaatselijke Iraanse traditie voor de graftombe. Verder naar de stad van Abarqu, bekend om zijn fantastische vrijdagmoskee en zijn glasramen. Aankomst in Yazd. Middagmaal in een lokaal restaurant tijdens het bezoek. Diner in een lokaal restaurant. Overnachting in het hotel. 


5. YAZD

Ontbijt in het hotel. Bezoek aan Yazd: de vrijdagmoskee, het belangrijkste islamitische gebouw van de stad en één van de mooiste moskeeën van Iran. Verder naar de traditionele bazaar, Amir Tchakhmagh-complex. In het Zoroastrisme zal u overblijfselen ontdekken van de oude Perzische religie die tot op de dag van vandaag voortleeft. Bezoek aan de vuurtempel (Atashkadeh), gebouwd in 1934, met zijn Iraanse en Europese architectuur. Binnen in de tempel kan men door een glazen raam het heilige vuur zien dat al bijna 1500 jaar brandt. Verder naar de Toren van de Stilte: daterend uit de Islamitische periode, deze ronde gebouwen werden gebruikt voor Zororastrische begrafenisrituelen. De doden werden als onrein beschouwd, en hun begrafenis kon de aarde en de levenden verontreinigen. Lichamen werden te ruste gelegd op hoge plaatsen die bezocht werden door vleesetende dieren. Binnen in de toren van stilte, werden de lijken verslonden door roofvogels. Middagmaal in een lokaal restaurant tijdens het bezoek. Diner in het lokaal restaurant. Overnachting in het hotel. 


6. YAZD - MEYBOD - NAIN - ISFHAN

Ontbijt in het hotel. Rit naar Ispahan via Meybod, een dorp gekend om zijn aardewerk en Muhammadiyah, een dorp bekend om zijn woestijn textiel. Verder naar Nain om de vrijdagmoskee en het Woestijn museum te bezoeken. Middagmaal in een lokaal restaurant. Aankomst in Isfahan. Diner in een lokaal restaurant. Overnachting in het hotel.


7. ISPAHAN

Ontbijt in het hotel. Eerste dag gewijd aan de ontdekking van Ispahan, de parel van Iran. Zwarte cipressen tegen een turkooizen hemel, sinaasappel bomen geplant door de oude kaliefen, gouden koepels en blauw geëmailleerde muren: Ispahan, zo wil de legende, werd gebouwd naar het beeld van het Paradijs. U begint met het bezoek aan de vrijdagmoskee, die de oudste overblijfselen van de stad bevat. Ze is ook de belangrijkste moskeeën in Iran en zelfs van de islamitische kunst. U gaat verder naar het mausoleum Haroun-e Velayât, herkenbaar aan zijn met keramiek bedekte koepel. Het dateert uit het begin van de 16e eeuw en heeft een portaal versierd met prachtige keramische mozaïeken... Verder naar Jolfa, de Armeense wijk, dateert uit de tijd van Shah Abbas Ier. De Vank Kathedraal symboliseert de vestiging van de Armeense kerk in Iran. Daarna, ontdekking van de oude stenen en bakstenen bruggen, met poorten en aquaduct, die de rivier Zayandeh (Zayandeh-e roud) overspannen. Middagmaal in een lokaal restaurant tijdens het bezoek. Diner in een lokaal restaurant. Overnachting in het hotel.


8. ISFAHAN

Ontbijt in het hotel. Tweede dag gewijd aan het bezoek van Ispahan. Ontdekking van het Paleis van de 40 zuilen (Tchehel Sotun).  Dit paleis staat in een tuin en werd gebouwd door Sjah Abbas I (1587-1629). Het wordt Veertig Zuilen (Chehel Sotun) genoemd omdat de twintig zuilen van de portiek weerspiegeld worden in een lang rechthoekig zwembad. De zuilen ondersteunen een prachtig beschilderde en ingelegde houten plafond... Verder naar het koninklijke plein met aan weerszijden; de moskee van de Imam, met zijn turkooizen minaretten, het paleis van Ali Qapu met zijn 6 opmerkelijke verdiepingen en de moskee van Sheikh Lotfollah met zijn koepel waarvan de tint varieert naargelang het licht. Middagmaal in een lokaal restaurant tijdens het bezoek. Overnachting in het hotel.


9. ISPAHAN - NATANZ - ABYANEH - KASHAN - TEHERAN

Ontbijt in het hotel. Vertrek naar Teheran via de stad Natanz gekend voor zijn Vrijdag-complex daterend uit de 19e eeuw. Onderweg stop in het pittoresk dorp Abyaneh. Verder naar de oase van Kashan. Middagmaal in een lokaal restaurant. Na de midag, bezoek aan Kashan. U begint met het mausoleum van Ebrahim, gebouwd in de Safavid periode en gerenoveerd onder de Qajar dynastie. Voortzetting van de ontdekking van de prehistorische Sialk-heuvels: de oase van Kashan werd bewoond vanaf het einde van het 6e millennium. De neolithische site van Tapeh Sialk aan de rand van de huidige stad getuigt hiervan. De plaats werd rond de 8e eeuw v. Chr. verlaten. Tapeh Sialk heeft opmerkelijke keramiek geleverd, die ons toestaat om de technische evolutie te volgen: eerst manueel, en dan met een wiel en een draaibank gemaakt.   Wandeling in de historische tuinen van Fin. Aankomst in Teheran. Diner in een lokaal restaurant. Overnachting in het hotel.


10. TEHERAN

Ontbijt in het hotel. Vandaag ontdekken we de huidige Iraanse hoofdstad. U begint met het tapijtmuseum: Dit museum, dat in 1978 werd opgericht, brengt tapijten samen uit de paleizen Golestân en Sa'dAbâd. De tentoongestelde tapijten, zowel stads- als nomadentapijten, dateren uit de periode 16e tot de 20e eeuw. Daarna, bezoek aan het archeologische museum van Bastan Iran, met voorwerpen, Sassanidisch aardewerk, beeldjes, cilinders, botten en stenen voorwerpen,… uit de periode van de prehistorie tot de 8e eeuw. Verder naar Abguineh ( museum van glas en keramiek). Dit kleine museum is het mooiste museum in Iran. De glazen, kristal, keramieken van Kashan,… zijn afkomstig van verschillende archeologische vindplaatsen in Iran uit de Achaemenidische periode tot de 19e eeuw. U eindigt met een bezoek aan het Kroonjuwelen Museum, met zijn enorme collectie onbetaalbare juwelen. Middagmaal in een lokaal restaurant tijdens het bezoek. Diner in een lokaal restaurant. Overnachting in het hotel.


11. TEHERAN - ISTANBUL - BRUSSEL

Transfert naar de luchthaven en vlucht naar Brussel via Istanbul.


Prijzen (Alle prijzen staan vermeld in Euro)

Prijzen (Alle prijzen zijn staan vermeld in Euro)

Vertrek elke donderdag

Prijzen per persoon in dubbel

Toeslag single

Van 03/02 tot 10/03/22

Tot du 26/05 tot 30/06/22

3 195 €

910 €

Van 07/07 tot 25/08/22

3 360 €

910 €

Van 01/09 tot 08/09/22

2 580 €

910 €

Minimum 2 personen

Praktische informatie

Inbegrepen in de prijs

- de Turkish Airlines lijnvluchten: Brussel – Shiraz / Teheran – Brussel via Istanbul (economy klasse L of K/L volgens periode *)
- de luchthaven- en veiligheidstaksen en de brandstof (€ 240 op 26/01/2022)
- verblijf in de vermelde hotels of gelijkwaardig (lokale normen)
- het volpension vanaf het ontbijt op dag 2 tot diner op dag 10
- de toegangsgelden en bezoeken zoals vermeld in het programma
- de diensten van Franssprekende lokale gidsen
- alle transfers ter plaatse in een standaardvoertuig met airconditioning (Sedan: 2 pax, Toyota Hiace: 3 à 4 pax, Minibus: 5 à 9 pax, Bus: 20 à 26 pax)

* in economie class L het hele jaar door behalve juli en augustus in economie class Q heen en L terug

Te voorziene kosten

- de lokale fooien (+/- € 6 per dag per persoon)
- niet vermelde maaltijden en drankjes
- de visumkosten
- alle soorten verzekeringen

Hotels

Hotels

Categorie 4* of 5*

Shiraz

Grand 5*

Yazd

Laleh 4*

Ispahan

Kowsar 5*

Teheran

Enghelab 4*

Vluchturen

Heen                         

Terug

Turkish Airlines

Brussel – Istanbul                           

14.50 – 19.15

Teheran – Istanbul

15.20 – 17.15

Istanbul – Shiraz

20.50 – 02.05

 

Istanbul – Brussel

19.15 – 21.45Informatie aanvragenDeel deze reis