Ontdek Bulgarije; één van de laatste terra incognita in Europa! Deze betoverende bestemming is misschien wel het meest raadselachtige land van alle oostelijke landen en verrast met zijn natuurlijke omgeving, archeologisch erfgoed en culturele rijkdom.  

Goed om te weten
Vanaf € 1 135
Verzekerde reizen

De Parels van Bulgarije

  • Bezoek aan het Troyan-klooster
  • Ontdekking van het Thracisch graf van Kazanlak

Goed om weten Voor afreis ontvangt u de nodige inlichtingen en documenten. Gelieve deze aandachtig te lezen.

Wil je Bulgarije ontdekken; check de voorwaarden voor binnenkomst in het land op diplomatie.be

 

Formaliteiten voor Belgische staatsburgers
Een elektronische identiteitskaart geldig tot minstens 3 maanden na de terugreis.


Voor alle andere nationaliteiten, neem contact met de bevoegde autoriteiten.  Gelieve ons, via uw reiskantoor, hierover te informeren bij het reserveren van uw reis.

Gezondheid
Geen inentingen vereist.

Munt
De lokale munt is de Leva (afkorting BGN). 1 BGN is € 0.51 waard. In- en uitvoer ervan is beperkt. Wij raden u aan euro’s mee te nemen. Deze worden overal aanvaard, behalve beschadigde briefjes. Wisselen kan in de hotels en de banken.

Lokale tijd
In Bulgarije is het 1 uur later dan in België: als het 12u00 is in België is het in Bulgarije 13u00.

Hotels
De aangeduide sterren in onze programma’s zijn steeds gebaseerd op plaatselijke normen. De maaltijden zijn voorzien in het hoofdrestaurant van het hotel. Maaltijden die genomen worden in de andere restaurants of in de ‘à-la-carte’ restaurants, zijn met toeslag, dus betalend. . Bij de triple kamers is het derde bed een opklapbed. In de meeste hotels is een check-in voorzien rond 14u en een check-out rond 11u.

Klimaat
Bulgarije heeft een gematigd landklimaat met redelijk koele winters en warme zomers. Het noorden is duidelijk kouder dan het zuiden van het land dat meer weg heeft van een mediterraan klimaat. De Zwarte Zee heeft redelijk wat invloed op het oosten van Bulgarije.

Luchtvaart
Wij bieden u alle programma’s aan met lijnvluchten. Er is een bagage van maximum 20 kilo toegestaan per persoon. U mag eveneens een handbagage meenemen in het vliegtuig. Bij bevestiging van de reis zijn wij verplicht om de tickets onmiddellijk uit te schrijven. Dit om de boeking en de prijs van het vliegtuigticket te garanderen. Eénmaal de tickets uitgeschreven zijn, kan er geen enkele wijziging meer gebeuren (wijziging van data, namen, etc.). In geval van wijziging bedragen de annulatiekosten minimum 30 % van de reis. De andere bijzondere voorwaarden van 7Plus blijven van kracht.

Wijzigingen in het programma
Een wijziging in het programma kan zich op het laatste moment voordoen of zelfs nog ter plaatse (weeromstandigheden of andere). In dat geval stellen wij alles in het werk om het programma en de bezoeken te garanderen.