Breaking news

Covid 19 We blijven steeds tot uw dienst om uw volgende vakantie uit te stippelen of te wijzigen. Contacteer ons via uw reiskantoor of info@7plus.be

Myanmar

Myanmar, Bagan
Myanmar, Inle
Myanmar, , U Bein bridge

Myanmar

Myanmar, het charmante land van de pagodes. Het schitterende Mandalay, het koloniale Yangon, de verbluffende ruïnestad Bagan, het kleurrijke Inle meer, een gastvrije bevolking en traditionele waarden. Uitzonderlijk mooi en authentiek!

Goed om te weten
Vanaf € 2 569
Verzekerde reizen

Kleurrijk Myanmar

  • Mandalay, de gouden stad
  • Bagan, magische plek met 2000 pagodes
  • Het fascinerende en mysterieuze Inle meer
Vanaf € 3 330
Privéreizen

Hoogtepunten van Myanmar

  • Bagan, de magische vallei met meer dan 2000 tempels
  • Het Inle meer, de wonderlijke parel van het land
  • De charme van de verschillende etnische groepen

Goed om te weten

Formaliteiten voor Belgische staatsburgers

Uw reispas moet geldig zijn tot minstens 6 maanden na terugreis. Het visum voor een verblijf van maximaal 28 dagen, kan gevraagd worden via een 'Electronic Travel Authorization (ETA)', online voor uw vertrek via de e-mail: visa @ myanmar-evisa-on line.com, met een scan van het paspoort en een kleurenfoto. De betaling van 55 € (bedrag bekend op 01/07/18) gebeurt met een creditcard. Het tarief voor het visum is onder voorbehoud van wijzigingen door de ambassade of andere dienstverleningen en kan zonder verwittiging aangepast worden.

Voor alle andere nationaliteiten, neem contact met de bevoegde autoriteiten.  Gelieve ons, via uw reiskantoor, hierover te informeren bij het reserveren van uw reis.

 

Munt

De munt in Myanmar is de Kyat, onderverdeeld in 100 pyas (1000 MMK = ± € 0,5872). De in- en uitvoer ervan zijn verboden. Sommige kredietkaarten worden in de grote steden aanvaard. Voorzie ook voldoende US Dollars of Euro’s in cash die u ter plaatse kan wisselen (de Euro wordt stilaan ook aanvaard maar is nog niet zo courant als de US Dollar).

Lokale tijd
Als het 12u00 is in België, is het in Myanmar 17u30 in de winter en 16u30 in de zomer.

Klimaat
De beste periode is van oktober tot eind februari, dan is het koel en droog. Van maart tot mei is het warm en begint het vochtig te worden. Van juni tot oktober: regenseizoen, het is dan ook minder warm.

Drinkgeld
Fooien zijn inherent aan alle reizen. Voor Myanmar moet men rekenen op ± € 7 per persoon per dag, bestemd voor de fooien aan de lokale gidsen, chauffeurs, bagagedragers en anderen.