Breaking news

Covid 19 We blijven steeds tot uw dienst om uw volgende vakantie uit te stippelen of te wijzigen. Contacteer ons via uw reiskantoor of info@7plus.be

PROMO Egypte 2019

PROMO De Wonderen van Opper-Egypte + Pre-extensie in Caïro9 dagen / 8 overnachtingen - 1 week cruise geboekt, 1 dag Caïro CADEAU, met bezoek van de Pyramide en de sfinx.

Laat u meevoeren door de charme van een gastvrij volk en ontdek een buitengewone wereld aan boord van het schip MS/ Acamar 5* luxe voor een week cruise op de Nijl.

Programma

1. Zaterdag: Brussel – Caïro

Afreis in de loop van de namiddag met Egyptair lijnvlucht naar Caïro. Onthaal, formaliteiten en transfer naar het hotel.


2. Zondag: Caïro – Luxor

Na het ontbijt, bezoek aan de meest bekende site in Egypte, het plateau van Gizeh met de drie grote Piramiden: Kheops, Khefren en Mykerinos en de Sfinx. Rest van de namiddag vrij. Mogelijkheden tot facultatieve bezoeken. In de late namiddag transfer naar de luchthaven en vlucht naar Luxor. Transfer naar het schip en inscheping.


3. Maandag: Luxor – Esna

Na het ontbijt vertrek voor het indrukwekkende bezoek aan Thebe, de wereld van de doden die door de Nijl gescheiden werd van de wereld van de levenden en waar de Koningen (Koningenvallei) en de Koninginnen (Koninginnenvallei) begraven werden. Bezoek aan de tempel van koningin Hatsjepsoet in Deir El Bahari. Halte voor de kolossen van Memnon. Na de middag bezoeken we de tempel van Karnak die bestaat uit drie grote gehelen; de grote tempel van Amon, de tempel van Moet en het heiligdom van Montoe. Afvaart naar Esna en doortocht door de sluis.


4. Dinsdag: Esna – Edfoe – Kom Ombo

Afvaart naar Edfoe en bezoek aan de best bewaarde tempel van Egypte. Deze tempel uit de derde eeuw voor Christus en meesterwerk van de Ptolemeïsche architectuur roept de grootsheid van de god Horus op, beschermheer van de farao’s. Verder naar Kom Ombo.


5. Woensdag: Kom Ombo – Aswan

Bezoek aan de tempel van Kom Ombo. Deze site is uniek in Egypte. U ontdekt er de acropolis van dit Ptolemeïsche heiligdom. We varen verder naar Aswan, hoofdstad van het Egyptische Nubië.


6. Donderdag: Aswan

Bezoek aan de stuwdam, aan het papyrusinstituut en aan de granietgroeven met de onafgewerkte obelisk die werd achtergelaten omdat er een scheur zat in het 42-meter lange granietblok. Bezoek aan het eiland Filae, domein van de godin Isis. In de namiddag maken we een feloektocht.


7. Vrijdag: Aswan – Esna – Luxor

Mogelijkheid tot de facultatieve uitstap naar de tempels van Aboe Simbel. De tempels werden door Unesco verplaatst zodat ze niet onder water zouden komen. Zij werden uit elkaar gehaald en steen per steen vervoerd naar de top van de helling waaruit ze werden gehouwen. In de namiddag afvaart naar Esna waar we voor de tweede keer door de sluis moeten en verder naar Luxor.


8. Zaterdag: Luxor

Bezoek aan de tempel van Luxor die voor de processie ter ere van de god Amon gebruikt werd bij het begin van het Egyptische nieuwe jaar. De ingang werd bewaakt door twee obelisken waarvan er zich momenteel één op de Place de la Concorde in Parijs bevindt.


9. Zondag: Luxor – Caïro – Brussel

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven en afreis naar Brussel via Caïro.


Opgelet: de bezoeken en de volgorde ervan kunnen aangepast worden volgens de navigatie.


Onze schepen & hotels

Hotel Mercure Le Sphinx 5*

Hotel Mercure Le Sphinx 5*

Dit hotel geniet van een bevoorrechte ligging aan de voet van de piramiden en de Sfinx. Het domein strekt zich uit over 3 hectares een mooi zwembad in een prachtige tuin.

De 280 kamers die gemakkelijk per lift te bereiken zijn, liggen verspreid over enkele vleugels van maximaal drie verdiepingen. Elke kamer is uitgerust met airco, internetaansluiting, kluis, telefoon, satelliettelevisie, minibar en badkamer met haardroger.

Er zijn 3 bars, 3 restaurants, een fitness en een wellnesscenter met massages, sauna en jacuzzi.

MS Amarco luxe cruise

MS/ Acamar 5* luxe

MS/ Acamar 5* luxe

Dit schip combineert elegantie, stijl en luxe. De 45 standaard kajuiten, 2 royal suites en 2 presidentieel suites zijn mooi en smaakvol ingericht om u een maximum aan comfort te bieden tijdens uw verblijf. Het schip telt eveneens 4 kajuiten voor mindervaliden. Alle kajuiten zijn buitenkajuiten en uitgerust met airco, satelliettelevisie, kluis, minibar en badkamer met ligbad en haardroger. Het restaurant serveert een internationale keuken in buffetvorm en à-la-carte. Er zijn meerdere bars verspreid overde verschillende dekken van het schip. Een sundeck met zwembad en ligzetels. Voor de sportievelingen, een gym met Turks bad, sauna en massages. Internet, 2 liften, een juwelier, een kapper en een wasserijdienst.

Aanvaarde kredietkaarten: Visa en Master Card.

Praktische informatie

Inbegrepen in de prijs

 

- de Egyptair lijnvluchten: Brussel – Caïro/ Caïro – Luxor / Luxor – Caïro – Brussel (economy klasse volgens periode *)

- de luchthaven- en veiligheidstaksen en de brandstof (voor de afreizen van 10/08 tot 21/09/19 € 275 op 18/06/19)

- het verblijf in Caïro in het hotel Mercure Le Sphinx 4 * of gelijkwaardig in kamer en ontbijt

- de cruise aan boord van het schip MS/Acamar 5* luxe of gelijkwaardig in volpension

- de toegangsgelden en bezoeken vermeld in het programma

- de diensten van Nederlandssprekende lokale gidsen (egyptologen)

- de transfers ter plaatse

 

* Afreizen van 10/08, 17/08 en 24/08/19 economy klasse K, afreizen van 31/08, 14/09 en 21/09 economy klasse L.

Te voorziene kosten

 

- de visumkosten

- de lokale fooien (€ 45 per persoon)

- de dranken en niet voorziene maaltijden

Hotels / schepen

 

Verblijf in Caïro

Hotel Mercure Le Sphinx 5*

Cruise op de Nijl

MS/Acamar (5* luxe)

 

Vluchturen

 

Heen

Terug

Brussel – Caïro

15u55 – 20u15

Luxor – Caïro

06u55 – 08u00

Caïro – Luxor

16u40 – 17u50

Caïro – Brussel

10u05 – 14u45

vluchturen onder voorbehoud

Prijzen (Alle prijzen staan vermeld in Euro)

 

Afreizen

Prijs / Persoon in dubbel

Toeslag single

10/08 – 17/08 – 24/08/19

€ 1550

€ 269

31/08/19

€ 1595

€ 302

14/09 – 21/09/19

€ 1335

€ 302

 

Kortingen

 

  • 3e persoon in de kajuit: 64
  • kind -12 jaar: op aanvraag

 

Toeslagen

 

  • verzekerde kajuit op het bovendek: 117 per kajuit
  • verzekerde kajuit op het bovendek in triple: 234 per kajuit

 

Minimum 2 personen