Nepal

Nepal

Nepal, lusthof der Goden. Kathmandu als hectisch labyrint, een eeuwenoud patrimonium in Patan, een trekking doorheen de betoverende landschappen in Pokhara en de rijke fauna en flora van het Chitwan Nationaal Park.

Goed om te weten
Vanaf € 3 070
Verzekerde reizen

Nepal, Natuur en Ontdekking

  • Bezoek aan het nationaal park van Chitwan
  • Pokhara met een zicht op de hoge besneeuwde bergtoppen
  • De charme van de middeleeuwse steden

Goed om te weten

Wil je Nepal ontdekken; check de voorwaarden voor binnenkomst in het land op diplomatie.be

 

Formaliteiten voor Belgische staatsburgers
Uw reispas moet geldig zijn tot minstens 6 maanden na terugreis. Het visum bekomt u bij aankomst en is ter plaatse te betalen: 25 USD per persoon voor een verblijf van minder dan 15 dagen en 40 USD per persoon voor een verblijf van minder dan 30 dagen, bedragen gekend op datum van 31/03/21. U hebt 1 recente pasfoto nodig.

Voor alle andere nationaliteiten, neem contact met de bevoegde autoriteiten.  Gelieve ons, via uw reiskantoor, hierover te informeren bij het reserveren van uw reis.

 

Munt
De munt in Nepal is de Roepie. (NPR 100 = ± € 0,7764). De in- en uitvoer ervan zijn verboden. Euro’s en US Dollars kunt u ter plaatse wisselen. Voorzie kleine coupures. Kredietkaarten worden in de meeste hotels en in toeristenwinkels aanvaard.

Lokale tijd
Als het 12u00 is in België, is het in Nepal 16u45 in de winter, en 15u45 in de zomer.

Klimaat
Ten gevolge van een groot aantal hoogteverschillen, zijn er verschillende klimatologische omstandigheden in functie van waar men zich bevindt. Ten zuiden van Nepal heerst er een tropisch klimaat. In de valleien is het eerder een gematigd klimaat, en in de bergen is het koud. Het regenseizoen begint in juni en duurt tot eind september, met hevige regen. Het binnenland heeft minder last van het regenseizoen. De beste periode om Nepal te bezoeken is van oktober tot maart.

Drinkgeld
Fooien zijn inherent aan alle reizen. Voor Nepal moet men rekenen op ± € 6 per persoon per dag, bestemd voor de fooien aan de lokale gidsen, chauffeurs, bagagedragers en anderen.