Breaking news

Covid 19 We blijven steeds tot uw dienst om uw volgende vakantie uit te stippelen of te wijzigen. Contacteer ons via uw reiskantoor of info@7plus.be

Peru

Peru, Machu Picchu
Peru, Lake Titicaca, Uros indianen
Bolivia, Potosi

Peru

Een land van mythes en legendes die onze nieuwsgierigheid prikkelen en ons fascineert door een heterogeen aanbod. Hier reis je doorheen de tijd en eeuwenoude beschavingen. Hier ontdek je een immens rijk patrimonium met als uitschieter de Incastad Machu Picchu.

 

Goed om te weten
Filter op:
Sorteer op prijs:AflopendOplopend
Peru NazcaVanaf € 750
Verzekerde reizenPrivéreizen
Pre-extensie:

De mysterieuze lijnen van Nazca

 • Vlucht boven de Nazcalijnen
 • Cruise naar de Islas Ballestas
Vanaf € 1 030
Verzekerde reizen
Verlenging:

het Amazoneregenwoud - ECO AMAZONIA LODGE

 • Wandeling naar het Apu Victor meer
 • Per kano naar de lagune
Vanaf € 1 040
Verzekerde reizen
Verlenging:

In het Amazoneregenwoud

 • Wandeling met een parcours van hangbruggen
 • Per kano naar de lagune
Vanaf € 1 540
Verzekerde reizenPrivéreizen
Verlenging

Noord Peru

 • Ontdekking van de “Royal Tombs of Sipan”
 • bezoek aan Huacas del Sol y de la Luna
Vanaf € 2 090
Verzekerde reizenPrivéreizen
Verlenging:

in Bolivia

 • Ontdekking van de Salar van Uyuni
 • Wandeling op de koloniale daken van Sucre
Vanaf € 2 180
Verzekerde reizen
Verlenging

Noord Amazoneregenwoud

 • Ontdekking van de sarcofagen van Karajia
 • Bezoek aan de Machu Picchu van het Noorden, Kuelap
Vanaf € 3 050
Verzekerde reizenPrivéreizen

De Schatten van Peru

 • Vlucht over de Nazcalijnen
 • Cruise naar de Islas Ballestas
 • Bezoek aan de site van Machu Picchu
Peru Machu PicchuVanaf € 3 795
Verzekerde reizenPrivéreizen

In de Voetsporen van de Inca’s

 • Observatie van de vlucht van de condors
 • Cruise op het Titicacameer
 • Bezoek aan de site van Machu Picchu

Goed om te weten Peru & Bolivia

Formaliteiten voor Belgische staatsburgers
U moet in het bezit zijn van een internationale reispas, geldig tot minstens 6 maanden na uw terugreis. Geen visum nodig voor Peru voor een toeristisch verblijf van maximum 90 dagen. Bij aankomst krijgt u een toeristenkaart die u tot het vertrek moet bijhouden. We moeten in het bezit zijn van uw reispasnummer bij de boeking.

Voor alle andere nationaliteiten, neem contact met de bevoegde autoriteiten.  Gelieve ons, via uw reiskantoor, hierover te informeren bij het reserveren van uw reis.

 

Munt
De munt in Peru is de Nuevo Sol (PEN 10 = ± € 2,79) en in Bolivia de Boliviano, soms nog Peso genoemd (BOB 10 = ± € 1,28). Euro’s en US Dollars kunt u ter plaatse wisselen. Voorzie kleine coupures. De meest voorkomende kredietkaarten (Visa,Mastercard) worden in de meeste hotels en winkels aanvaard. De belangrijkste steden beschikken over geldautomaten.

Drinkgeld
Fooien zijn inherent aan alle reizen. Voor Peru en Bolivia moet men rekenen op ± 5 € per persoon per dag, bestemd voor de fooien aan de lokale gidsen, chauffeurs, bagagedragers en anderen.

Lokale tijd
Wanneer het 12u00 is in België, is het in Peru 5u00 in de zomer en 6u00 in de winter.

Wanneer het 12u00 is in België, is het in Bolivia 6u00 in de zomer en 7u00 in de winter.

Klimaat
Peru wordt door drie grote klimaatzones gekenmerkt: de kust (zachte zomers, koude en vochtige winters), de Andes (droog en gematigd klimaat) en het regenwoud (vochtig tropisch klimaat). De beste periode om Peru te bezoeken is van maart tot oktober. Maar gezien het klimaat varieert per regio, is het mogelijk Peru het ganse jaar door te bezoeken. Het klimaat in Bolivia varieert naargelang de verschillende hoogtes. Het klimaat is koud en droog in de Andes en zacht en vochtig in de laagvlaktes. De beste periode om Bolivia te bezoeken is van mei tot oktober en van oktober tot december voor de Salar van Uyuni.

Gezondheid
Er zijn geen inenting verplicht. Inenting tegen gele koorts wordt sterk aangeraden. Aangezien Peru een bergachtig land is komt hoogteziekte hier regelmatig voor. Vraag inlichtingen aan uw huisarts.

Trein
Het traject tussen de Heilige Vallei en Aguas Calientes wordt door de Expedition trein uitgevoerd. Aan boord van deze comfortabele trein beleeft u het authentieke Peru. Snacks, warme dranken en softdrinks worden aan boord voorgesteld.

Nazca lijnen
Er werden nieuwe veiligheidsmaatregelen vastgelegd voor wat betreft de vluchten boven de Nazcalijnen. We moeten onze correspondent op het moment van de boeking inlichten over de leeftijd en het gewicht van de passagiers. Ter informatie, de personen die meer dan 90 kg wegen betalen een toeslag. De vlucht boven de Nazcalijnen is onder voorbehoud van gunstige klimatologische voorwaarden en operationele mogelijkheden.

Hotels
De aangeduide sterren in onze programma’s zijn steeds gebaseerd op plaatselijke normen. De maaltijden zijn voorzien in het hoofdrestaurant van het hotel. Maaltijden die genomen worden in de andere restaurants of in de ‘à-la-carte’ restaurants, zijn met toeslag, dus betalend. . Bij de triple kamers is het derde bed een opklapbed. In de meeste hotels is een check-in voorzien rond 14u en een check-out rond 12u.