Mexico

Mexico
Mexico
Mexico

Mexico

Mythisch land in Latijns-Amerika, tussen wouden en woestijnen, vuurwerk en dodencultus, geanimeerde steden en volkeren. De kleurrijke markt van Oaxaca zal al uw zintuigen beroeren en een wandeling in de koloniale steden zal u de spoor doen volgen van de Spaanse veroveraars.

Goed om te weten
Vanaf € 2 195
PrivéreizenFly & Drive

Avontuurlijk Yucatan

  • Rondreis per huurwagen in volle vrijheid
  • Chichen Itza, het juweel van de Mayacultuur
  • Uxmal, Mayastad van de renaissance
Vanaf € 4 540
Verzekerde reizen

Kleurrijk Mexico

  • Bezoek aan San Miguel de Allende
  • Ontdekking van unieke Maya sites
  • Authentiek Yucataans middagmaal

Goed om te weten

Wil je Mexico ontdekken; check de voorwaarden voor binnenkomst in het land op diplomatie.be

 

Formaliteiten voor Belgische staatsburgers
U moet in het bezit zijn van een internationale reispas, geldig tot minstens 6 maanden na uw terugreis. Geen visum nodig voor Mexico voor een toeristisch verblijf van maximum 90 dagen. Bij aankomst krijgt u een toeristenkaart die u tot het vertrek moet bijhouden. We moeten in het bezit zijn van uw reispasnummer bij de boeking.

Voor alle andere nationaliteiten, neem contact met de bevoegde autoriteiten.  Gelieve ons, via uw reiskantoor, hierover te informeren bij het reserveren van uw reis.

 

Fooien
Fooien zijn inherent aan alle reizen. Men moet rekenen op +/- € 7 per persoon per dag voor de lokale gidsen, chauffeurs, dragers en anderen.

Munt
De munt is de Peso (MXN 10 = +/- € 0,57). Euro’s en US Dollars kunt u ter plaatse wisselen. Voorzie kleine coupures. De meest voorkomende kredietkaarten (Visa, Mastercard, American Express…) worden in de hotels en toeristenwinkels aanvaard. De belangrijkste steden beschikken over geldautomaten (Visa, Mastercard, …).

Lokale tijd
Wanneer het 12u00 is in België, is het in Mexico 5u00 in de zomer en in de winter.

Klimaat
Het zeer aangename klimaat varieert per regio en volgens de hoogte. Voornamelijk droog en zonnig het ganse jaar door. Het beste seizoen om naar Mexico te reizen is het droge seizoen van oktober tot mei. Het regenseizoen loopt van juni tot oktober en is ook de warmste periode maar de regen valt meestal in de late namiddag of ’s avonds waardoor het ook in die periode aangenaam reizen is.

Gezondheid
Er zijn geen inentingen verplicht.

Hotels
De aangeduide sterren in onze programma’s zijn steeds gebaseerd op plaatselijke normen. De maaltijden zijn voorzien in het hoofdrestaurant van het hotel. Maaltijden die genomen worden in de andere restaurants of in de ‘à-la-carte’ restaurants, zijn met toeslag, dus betalend. . Bij de triple kamers is het derde bed een opklapbed. In de meeste hotels is een check-in voorzien rond 14u en een check-out rond 12u.