Armenië

Armenië, Khor Virap, Ararat
Armenië, Garni
Armenië, Land van Mythes en Legendes

Armenië

Armenië is een bestemming die u absoluut moet ontdekken, zijn charme zal u bekoren. Gelegen op het kruispunt tussen het Oosten en het Westen zal u er prachtige berglandschappen ontdekken, alsook meren, kloosters en kerken die getuigen van een rijk patrimonium en geschiedenis. 

Goed om te weten
Vanaf € 2 895
Verzekerde reizen

Armenië, tussen mythen en legendes

  • Ontdekking van het Tatev-klooster
  • Bezoek aan de begraafplaats van Noradouz

Goed om te weten

Wil je Armenië ontdekken; check de voorwaarden voor binnenkomst in het land op diplomatie.be

 

Formaliteiten voor Belgische staatsburgers
Belgische staatsburgers moeten in het bezit zijn van een internationale reispas geldig tot minstens 6 maanden na de terugreis. Het visum is bij aankomst gratis te verkrijgen.

Voor alle andere nationaliteiten, neem contact met de bevoegde autoriteiten.  Gelieve ons, via uw reiskantoor, hierover te informeren bij het reserveren van uw reis.

 

Gezondheid
Er zijn geen inentingen vereist.

Munt
De Armeense Dram : 1 € = 532 AMD. Voor uw uitgaven, raden wij u aan euro’s te voorzien, in kleine coupures.

Drinkgeld
Zijn inherent aan alle reizen. Men moet rekenen op ± € 6 per persoon per dag voor de fooien aan gidsen, dragers en anderen.

Lokale tijd
Wanneer het 12u00 is in Brussel, is het 15u00 in Armenië.

Klimaat
Armenië heeft een continentaal klimaat : warm in de zomer en koud in de winter. Maar men moet altijd rekening houden met de hoogte en de verschillen in temperatuur tussen dag en nacht. De beste reisperiode is van april tot half oktober.

Hotels
De aangeduide sterren in onze programma’s zijn steeds gebaseerd op plaatselijke normen. De maaltijden worden meestal genomen in lokale restaurants of in het hotel. De maaltijden die genomen worden in de andere restaurants of in de ‘à-la-carte’ restaurants, zijn met toeslag, dus betalend. Voor de triple kamers wordt er een opklapbed bijgezet. In de meeste hotels is een check-in voorzien rond 14u en een check-out rond 11u.

Stroomnet
220 Volt. De stopcontacten kunnen verschillen van streek tot streek. Het is aan te raden een universele adapter te voorzien.