Breaking news

Covid 19 We blijven steeds tot uw dienst om uw volgende vakantie uit te stippelen of te wijzigen. Contacteer ons via uw reiskantoor of info@7plus.be

Oman

Oman

Oman

Wie onder ons wil dit Sultanaat niet ontdekken: een land van handel, van wierook en kruiden, van scheepvaart en vervaardiging van de beroemde dhows. U zal adembenemende landschappen ontdekken en machtige vestingen, maar eveneens een sterk aanwezig volk en cultuur. 

Goed om te weten
Vanaf € 1 735
Verzekerde reizen

De Parels van Oman

  • Bezoek aan de vismarkt in Barkha
  • Overnachting in de woestijn
  • Bezoek aan de broedplaats van de schilpadden in Ras al Jinz
Vanaf € 2 770
Verzekerde reizen

De Parels van Oman & Emiraten

  • Ontdekking Djebel Shams, de ‘Grand Canyon’ van Oman
  • Bezoek aan Burj Khalifa, de grootste wolkenkrabber ter wereld
  • Bezoek aan de Sheikh Zayed moskee

Goed om te weten

Formaliteiten Belgische staatsburgers
U dient in het bezit te zijn van een internationale reispas geldig tot minstens zes maanden na de terugreis en moet minstens 2 lege pagina’s hebben. 
U hebt tevens een visum nodig, welke mag gebeuren ten vroegste 15 dagen voor vertrek op de website : https://evisa.rop.gov.om tegen betaling van 20 OMR / persoon (+/- € 50) voor een verblijf van maximum 30 dagen. OPGELET : dit visum is slecht 1 maand geldig, houdt dus rekening met uw vertrekdatum.
U bekomt het visum vervolgens dan van de ROP (Oman Royal Police) binnen de 4 à 7 dagen.

Voor alle andere nationaliteiten, neem contact met de bevoegde autoriteiten.  Gelieve ons, via uw reiskantoor, hierover te informeren bij het reserveren van uw reis.

 

Munt
De munt is de Omanitische Rial (1 OMR = ± € 2,34). Er kan gewisseld worden in banken, hotels en de soek van Muscat. Opgelet, de wisselkoers is vaak ongunstig in de hotels. De belangrijkste kredietkaarten, American Express, Visa en Diner's Club worden aanvaard in hotels, restaurants en sommige winkels. De banken zijn open van 8u00 tot 12u00 van zaterdag tot woensdag en tot 11u30 op donderdag. De Euro wordt aanvaard en er wordt wisselgeld teruggegeven in Euro, bijvoorbeeld in de soek van Muscat.

Drinkgeld
Fooien zijn inherent aan alle reizen. Men moet rekenen op +/- € 6 drinkgeld per persoon en per dag voor de lokale gidsen, dragers en andere.

Lokale tijd
Als het 12u00 is in België, is het 15u00 in Oman in de winter en 14u00 in de zomer.

Klimaat
De meest aangename periode is van oktober tot maart. Van mei tot september, liggen de temperaturen en de vochtigheidsgraad vrij hoog, behalve in de streek van Dhofar die beïnvloed wordt door de moesson.

Hotels
De aangeduide sterren in onze programma’s zijn steeds gebaseerd op plaatselijke normen. De maaltijden worden meestal genomen in lokale restaurants of in het hotel. Maaltijden die genomen worden in de andere restaurants of in de ‘à-la-carte’ restaurants, zijn met toeslag, dus betalend. Voor de triple kamers wordt er een opklapbed bijgezet. De maaltijden zijn voorzien in het hoofdrestaurant van het hotel. In de meeste hotels is een check-in voorzien rond 14u en een check-out rond 11u.