Ontdek dit land vol historie en cultuur; met zijn kloosters, kerken en authentieke dorpen. Wandel door de weelderige natuur tussen bergen, meren, rivieren en bossen. 

Goed om te weten
Vanaf € 1 215
Fly & Drive

Macedonië in vrijheid

  • Ontdekking van de oude stad Ohrid (UNESCO)
  • Bezoek van de stad van Bitola
  • Ontdekking van de klooster van Sint-Nahum

Goed om weten Voor afreis ontvangt u de nodige inlichtingen en documenten. Gelieve deze aandachtig te lezen.

Wil je Macedonië ontdekken; check de voorwaarden voor binnenkomst in het land op diplomatie.be

 

Formaliteiten voor Belgische staatsburgers
Een elektronische identiteitskaart of reispas geldig tot minstens 6 maanden na de terugreis.


Voor alle andere nationaliteiten, neem contact met de bevoegde autoriteiten.  Gelieve ons, via uw reiskantoor, hierover te informeren bij het reserveren van uw reis.

Gezondheid
Er zijn geen inenting vereist.

Munt
De lokale munt is de Denar (afkorting MKD). 1 MKD is € 0.016 waard. In- en uitvoer ervan is beperkt. Wij raden u aan euro’s mee te nemen. Deze worden overal aanvaard, behalve beschadigde briefjes. Wisselen kan in de hotels en de banken.

Hotels
De aangeduide sterren in onze programma’s zijn steeds gebaseerd op plaatselijke normen. De maaltijden zijn voorzien in het hoofdrestaurant van het hotel. Maaltijden die genomen worden in de andere restaurants of in de ‘à-la-carte’ restaurants, zijn met toeslag, dus betalend. . Bij de triple kamers is het derde bed een opklapbed. In de meeste hotels is een check-in voorzien rond 14u en een check-out rond 12u.

Klimaat
Macedonië heeft een gematigd landklimaat. Dit betekent dat het land aangename, warme zomers kent en dat de wintermaanden behoorlijk koel kunnen zijn met kans op sneeuwval. Er is een groot verschil in temperaturen tussen de zomer en de winter. Binnen het land zelf heersen klimaatverschillen. In het zuiden van Macedonië ligt de gemiddelde temperatuur een stuk hoger dan in de noordelijke gebieden van het land. Rondom het Meer van Ohrid worden de temperaturen beïnvloed door het meer, waardoor de temperaturen gedurende de zomer iets lager zijn dan gemiddeld. In de winter zijn de temperaturen juist wat hoger dan gemiddeld. Rondom het meer zul je nooit te maken krijgen met extreme kou: het Meer van Ohrid is namelijk nog nooit dichtgevroren.

Luchtvaart
Wij bieden u alle programma’s aan met lijnvluchten. Er is een bagage van maximum 20 kilo toegestaan per persoon. U mag eveneens een handbagage meenemen in het vliegtuig. Bij bevestiging van de reis zijn wij verplicht om de tickets onmiddellijk uit te schrijven. Dit om de boeking en de prijs van het vliegtuigticket te garanderen. Eénmaal de tickets uitgeschreven zijn, kan er geen enkele wijziging meer gebeuren (wijziging van data, namen, etc.). In geval van wijziging bedragen de annulatiekosten minimum 30 % van de reis. De andere bijzondere voorwaarden van 7Plus blijven van kracht.

Wijzigingen in het programma
Een wijziging in het programma kan zich op het laatste moment voordoen of zelfs nog ter plaatse (weeromstandigheden of andere). In dat geval stellen wij alles in het werk om het programma en de bezoeken te garanderen.