Verenigde Arabische Emiraten

Verenigde Arabische Emiraten, Dubai
Verenigde Arabische Emiraten, Dubai
Verenigde Arabische Emiraten, Dubai

Verenigde Arabische Emiraten

Dubai, ontdekking van deze unieke en verbazingwekkende metropool. De Emiraten, ontdekking van een zeer levendige cultuur tussen een mengeling van verleden en moderniteit.

Goed om te weten
Vanaf € 2 235
Verzekerde reizen

Ontdekking van de Emiraten

  • Hoogtepunten van Dubai
  • Ontdekking van Abu Dhabi, Sharjah en El Aïn

Goed om te weten

Wil je de Emiraten ontdekken; check de voorwaarden voor binnenkomst in het land op diplomatie.be

 

Formaliteiten Belgische staatsburgers
Uw internationale reispas moet geldig zijn tot minstens 6 maanden na de terugreis en moet minstens 2 lege pagina’s hebben. Geen stempel van een Israëlisch visum in de reispas, zelfs geen stempel van een grenspost tussen Israël en Egypte of tussen Israël en Jordanië of tussen Egypte of Jordanië.
Het visum is gratis en wordt bekomen bij aankomst.

Voor alle andere nationaliteiten, neem contact met de bevoegde autoriteiten.  Gelieve ons, via uw reiskantoor, hierover te informeren bij het reserveren van uw reis.

 

Munt
De munt is de Dirham van de VAE (1 AED = ± € 0,24). Er kan gewisseld worden in banken, hotels en wisselkantoren. Opgelet, de wisselkoers is vaak ongunstig in de hotels. De belangrijkste kredietkaarten, American Express, Visa en Diner’s Club worden aanvaard in hotels, restaurants en sommige winkels. Maar sommige winkeliers geven betere prijzen indien er cash betaald wordt. In de grote steden zijn er veel geldautomaten.

Drinkgeld
Fooien zijn inherent aan alle reizen.  Men moet rekenen op +/- € 6,00 drinkgeld per persoon en per dag voor de lokale gidsen, dragers en andere.

Lokale tijd
Als het 12u00 is in België, is het 15u00 in de Verenigde Arabische Emiraten in de winter en 14u00 in de zomer.

Klimaat
De meest aangename periode is van oktober tot april. Van mei tot september, liggen de temperaturen en de vochtigheidsgraad vrij hoog.

Hotels
De aangeduide sterren in onze programma’s zijn steeds gebaseerd op plaatselijke normen. De maaltijden worden meestal genomen in lokale restaurants of in het hotel. Maaltijden die genomen worden in de andere restaurants of in de ‘à-la-carte’ restaurants, zijn met toeslag, dus betalend.  Voor de triple kamers wordt er een opklapbed bijgezet. In de meeste hotels is een check-in voorzien rond 14u en een check-out rond 11u.