Japan

Wie droomt er niet van om naar het Land van de Rijzende Zon te vliegen? Tussen nieuwe technologieën en voorouderlijke gebruiken, vrede en opwinding, biedt Japan zichzelf aan u aan in al zijn pracht.

Goed om te weten
Vanaf € 3 775
Verzekerde reizen

Osaka Expo 2025

 • Express programma van een week
 • Tickets voor Expo2025 inbegrepen
 • Bezoek van Tokio met Engelstalige gids
Vanaf € 4 575
Privéreizen

Ontdekking van Japan

 • Ontdekking van de Japanse Alpen
 • Een overnachting in een Ryokan
 • Onderdompeling in de Japanse cultuur
FujiVanaf € 4 595
Verzekerde reizen

Kleurrijk Japan 2025

 • De klassieke « Golden Route »
 • 1 nacht in ryokan
 • Met Franstalige of Engelstalige gids
Vanaf € 5 020
Privéreizen

Osaka Expo 2025 - 11 dagen

 • 2 dagen op Expo2025 inbegrepen
 • Vluchten met All Nippon Airways
Vanaf € 5 250
Verzekerde reizen

Kleurrijk Japan - Allerheiligen 2024

 • Groep met Franssprekende gids
 • 1 overnachting in een ryokan
 • de klassieke Golden Route

Goed om te weten

Wil je Japan ontdekken; check de voorwaarden voor binnenkomst in het land op diplomatie.be

 

Formaliteiten voor Belgische staatsburgers
U moet in het bezit zijn van een internationale reispas, geldig tot minstens 6 maanden na uw terugreis. Geen visum.

Voor alle andere nationaliteiten, neem contact met de bevoegde autoriteiten.  Gelieve ons, via uw reiskantoor, hierover te informeren bij het reserveren van uw reis.

 

Drinkgeld
In Japan is het niet gebruikelijk om een fooi te geven.  Alle prijzen (excursies, gidsen, accommodaties, restaurants en anderen) zijn inclusief servicekosten.

Munt
De lokale munt is de Yen (100 JPY = ± € 0,82). Euro’s wisselt u gemakkelijk ter plaatse. Kredietkaarten worden aanvaard in hotels, restaurants en winkels voor toeristen. Met een Visa kaart of Eurocard-Master Card kunt u geld opnemen aan de geldautomaten.

Uurverschil
Als het 12 u. is in België, is het 19u. in Japan in de zomer en 20u. in de winter. 

Klimaat
Vanwege de grootte van de Japanse archipel zijn er verschillende klimaten. Hokkaido, het noordelijke eiland heeft, zelfs in de zomer, een koel klimaat.  In Okinawa, in de zuidelijke eilanden is het klimaat het hele jaar tropisch.  Over het algemeen is op het hoofdeiland de zomer warmer en de winter kouden dan in België en zijn er twee regenseizoenen: tsuyu in juni en akisame in oktober.

 • December en januari: De droge koude zorgt dat u Japan kan bezoeken zonder al te veel regen.  Indien de klanten van sneeuw houden, is de noordkust de beste plek voor zowel ski als wandelingen door witte winterlandschappen.
 • Februari: voor februari is Hokkaido de favoriete regio.  Winterlandschappen, migratie van kraanvogels,… magische momenten die je niet mag missen.
 • Maart: de lente is in aantocht en tegen het einde van de maand komen ook de bekende kersenbloesems.  Let op; dit is vaak ook een drukke periode door de toestroom van toeristen die de eerste bloesems willen meemaken.  Regio Kyushu heeft onze voorkeur door de herboren groene kleuren en de kersenbloesems die eerder in bloei staan.
 • April: dit is één van de mooiste periodes om Japan te bezoeken; de kersenbloesems zijn op hun hoogtepunt, het klimaat is zacht en buiten de schoolvakanties is het niet te druk bij de bezienswaardigheden.
 • Mei: waarschijnlijk de meest moeilijke maand om interessante vluchten en hotels te vinden.  De Gouden week is absoluut te vermijden! Jammer want het klimaat is zacht en zonnig, de langere dagen maken de bezoeken extra aangenaam.
 • Juni: het regenseizoen komt er stilletjes aan. Dit is de ideale periode om Koya-san te ontdekken; het typische weer geeft een uniek cachet aan deze authentieke, bijzondere plek.
 • Juli en augustus: de vochtige zomerhitte bevalt niet iedereen, stel beter plaatsen voor die hoger gelegen zijn of aan kustplaatsen zodat de klanten van de zeelucht kunnen genieten. Voor de sportieve mensen is dit het ideale moment om de Fuji Berg te beklimmen!
 • September: dit is het hoogseizoen voor tyfoons. Door het lager gelegen aantal toeristen zijn de sites toegankelijker.  De nationale parken aan de westkust zijn in deze periode prachtig.  
 • Dit is ook de perfecte tijd om de Japanse Alpen te ontdekken.
 • Oktober en november: Dit is stiekem mijn favoriete periode om Japan te bezoeken!  Zacht en droog weer, bomen in alle kleuren, weinig toeristen; het perfecte moment om te genieten van alles wat Japan te bieden heeft! Bovendien zijn de vluchten op dit moment vaak goedkoper.

Gezondheid
Er zijn geen inentingen verplicht.

Electriciteit
De netspanning in Japan is 110 volt.  Vergeet uw adapter niet!

Talen
De officiële taal is Japans. Buiten de grote steden is het niet altijd eenvoudig om in het Engels te worden begrepen.

Bagage
Er is een bagage van maximum 23 kg toegestaan per persoon. U mag ook een handbagage meenemen in het vliegtuig, van maximum 6 kg. 

In Japan is het mogelijk om, tegen betaling, uw bagage van het ene hotel naar het andere te laten brengen.  Een treinreis wordt comfortabeler als u zich geen zorgen hoeft te maken over uw koffers.  Indien u gebruik wil maken van deze service, geef het door bij de reservatie en wij maken dit voor u in orde.

Telefoon
Om naar Japan te telefoneren: 00/81/…..
Indien u een GSM bezit, vraag aan uw operator een toelating om vanuit het buitenland te bellen.

Traditionele logies
Er is diverse soorten van traditionele huisvesting in Japan; de ryokans, de Minshukus en de Shukubo.
* Een ryokan is een soort van traditionele Japanse herberg.
Er zijn typische kenmerken: tatami-matten, gemeenschappelijke baden en andere openbare ruimtes waar bezoekers een yukuta (binnen-kimono) kunnen dragen en met de eigenaar kunnen praten. Typische ryokans hebben gemeenschappelijke ruimtes met banken waar de gasten kunnen zitten en praten.
* De minshuku worden uitgebaat door gezinnen, dit is de Japanse versie van de bed & breakfast. Ze bieden bezoekers de gelegenheid om lokale families te ontmoeten en de Japanse manier van leven te ervaren.
* Sommige tempels in Japan, voornamelijk op populaire pelgrimsbestemmingen, hebben Shukubo, waar zowel pelgrims als toeristen kunnen verblijven.
Traditioneel wordt de avondmaaltijd, die bestaat uit een veelvoud aan kleine gerechten, voorzien in de ryokan. In een Shukubo zijn dit volledig vegetarische gerechten.

Hotels
In de meeste hotels is een check-in voorzien  om 14u en een check-out om 12u.

Vluchten
Voor de vluchten met bestemming Tokyo gebruiken we de lijnvluchten van All Nippon Airways die een rechtstreekse verbinding maken. Voor Osaka en de ander steden (inbegrepen in de extensies/modules) gebruiken we de vluchten van All Nippon Airways via Tokyo.

Duur van de reis
De doorgegeven vluchturen zijn steeds louter informatief en onder voorbehoud van wijzigingen. De duur van de reis wordt uitgedrukt in aantal dagen. Indien u ’s avonds vertrekt en ’s morgens terugkeert, geldt dit als 2 volledige dagen. In principe worden de eerste en de laatste dag, aanzien als effectieve reisdagen.