Zuid-Afrika

Zuid-Afrika
Zuid-Afrika
Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Bergen, woestijn, Nationale Parken, moderne steden en townships, Zuid-Afrika is een kleurrijke natie, dat doet dromen, niet enkel door zijn adembenemende landschappen maar ook door zijn geschiedenis vol emoties en verbonden aan de opmerkelijke strijd van een zeer grote man! 

Goed om te weten
Vanaf € 1 410
Verzekerde reizen
Verlenging:

Victoria Falls

  Vanaf € 1 965
  Verzekerde reizen
  Vanaf € 3 685
  Verzekerde reizen

  Ontdekking van Zuid-Afrika

  • Ontdekking van de Kaap
  • Safari per 4x4 in Hluhluwe
  • Ontdekking van de lokale tradities
  Vanaf € 5 935
  Verzekerde reizen

  Zuid-Afrikaans Patchwork

  • Ontdekking van de Tuinroute
  • Safari per 4x4 in het Hluhluwe & in het Krügerpark
  • Maximum 15 deelnemers

  Goed om te weten

  Wil je Zuid Afrika ontdekken; check de voorwaarden voor binnenkomst in het land op diplomatie.be

   

  Formaliteiten voor Belgische staatsburgers
  U moet in het bezit zijn van een internationale reispas, geldig tot minstens 6 maanden na uw terugreis. Geen visum nodig voor Zuid-Afrika of voor Botswana. Het visum voor Swaziland wordt ter plaatse aan de grens verkregen. Het visum voor Zimbabwe moet bij aankomst betaald worden en bedraagt ± 30 usd per persoon ‘single entry’ of ± 45 usd per persoon “double entry” (prijs onder voorbehoud). U hebt geen identiteitsfoto’s nodig.
  Voor Botswana en Zimbabwe, indien gecombineerd met Zuid-Afrika, dient uw paspoort 2 blanco tegenoverstaande pagina’s te bezitten.

  AANDACHT: Sinds de 5 juni 2015 is het verplicht, als u met een minderjarig reist, om met een kopie van zijn geboorteakte in het Engels te reizen (het is mogelijk om een meertalige versie aan uw gemeente te vragen). Er zijn ook extra formaliteiten voor begeleiders en als één van de ouders alleen met het kind reist. Voor meer informatie, gelieve ons te raadplegen. Vergeet niet om uw minderjarige kinderen aan uw reisagent te vermelden.

  Voor alle andere nationaliteiten, neem contact met de bevoegde autoriteiten.  Gelieve ons, via uw reiskantoor, hierover te informeren bij het reserveren van uw reis.

   

  Drinkgeld
  Fooien zijn inherent aan alle reizen. Men moet rekenen op ± € 7 per persoon per dag voor de lokale gidsen, chauffeurs, dragers en anderen.

  Munt
  De Zuid-Afrikaanse munt is de Rand (ZAR 10 = ± € 0,63). In Swaziland is er een andere munt, maar de Rand wordt overal aanvaard. In Zimbabwe is de munt de Zimbabwaanse dollar (ZWD). In Botswana is de munt de Botswana Pula (BWP). Euro’s en US Dollars kunt u ter plaatse wisselen. Voorzie kleine coupures. De meest voorkomende kredietkaarten (Visa, Mastercard, American Express…) worden bijna overal aanvaard.

  Lokale tijd
  Er is geen uurverschil tussen België en Zuid-Afrika tijdens de zomertijd. Tijdens de wintertijd is het in Zuid-Afrika één uur later dan bij ons. Dit geldt ook voor Zimbabwe en Botswana. 

  Klimaat
  Gelegen in het zuidelijk halfrond, kennen Zuid-Afrika, Zimbabwe en Botswana omgekeerde seizoenen in vergelijking met Europa. In de zomer is het warm tot zeer warm en in de winter is het nooit erg koud.

  Gezondheid
  Er zijn geen inentingen verplicht. Wij raden u toch een middel tegen malaria aan. Het risico bestaat vooral in de dierenparken. Vraag inlichtingen aan uw huisarts.

  Elektriciteit
  220 tot 250 Volt. Voorzie een universele adapter.

  Hotels
  De aangeduide sterren in onze programma’s zijn steeds gebaseerd op plaatselijke normen. In de meeste hotels is een check-in voorzien rond 14u en een check-out rond 12u.