Jordanië

Jordanië

De geschiedenis van dit gedeelte van het Nabije Oosten gaat terug tot het grijze verleden. Talrijke sites werden reeds vernoemd in de Bijbel. Jordanië was altijd al een doortochtpunt voor veroveraars, nomaden, karavanen en handelaars. 

Goed om te weten
Filter op:
Sorteer op prijs:AflopendOplopend
Vanaf € 0
Privéreizen
Vanaf € 0
Privéreizen

Strandverlenging Tala Bay

 • Mövenpick Resort & Spa Tala Bay 5*
Vanaf € 1 520
Verzekerde reizen

De Schatten van Jordanie

 • Petra met de Khazneh
 • Tocht per 4x4 in de woestijn
Vanaf € 1 795
Fly & Drive

Ontdekking van Jordanië

 • De Grieks-Romeinse ruïnes van Jerash
 • Petra, stad van de Nabateeërs
 • In de voetsporen van Laurence of Arabia met een tocht per 4x4 doorheen de Wadi Rum woestijn
Vanaf € 1 885
Verzekerde reizen

De Nabateeërs en de Dode Zee

 • De Hoogtepunten van Jordanië
 • Verblijf aan de Dode Zee
Vanaf € 2 045
Verzekerde reizen

De Nabateeërs

 • De Grieks-Romeinse ruïnes van Jerash
 • Petra, stad van de Nabateeërs
 • In de voetsporen van Laurence of Arabia met een tocht per 4x4 doorheen de Wadi Rum woestijn
Vanaf € 2 615
Verzekerde reizen

De wonderen van het Midden Oosten: Petra en Piramiden

 • Petra met de Khazneh
 • Bezoek aan de piramiden in Caïro

Goed om te weten

Wil je Jordanië ontdekken; check de voorwaarden voor binnenkomst in het land op diplomatie.be
 
Formaliteiten voor Belgische staatsburgers
In het bezit zijn van een internationale reispas geldig tot minstens zes maanden na de terugreis. Wie een andere nationaliteit heeft, kan voor meer inlichtingen terecht bij zijn/haar reisagentschap of bij de ambassade. Om een gratis visa te verkrijgen (onder voorbehoud van de Jordaanse autoriteiten) : 7PLUS moet 4 weken voor afreis, in het bezit zijn van: een kleur scan van de bladzijde uit de reispas met alle gegevens zoals naam, voornaam, geboortedatum...). Vergeet zeker niet om een kopie van de adressen van uw verblijf hotels te nemen; het is mogelijk dat ze gevraagd wordt tijdens de grenscontroles.
Wat een verblijf in Israël betreft, naast de hierboven genoemde formaliteiten, u krijgt een additionele blad voor uw stempel om het in uw paspoort niet aanbrengen (een extra identiteitsfoto bij u behouden zou een pluspunt zijn). Het is absoluut noodzakelijk om die blad niet te verloren en mee te nemen waar u maar gaat tijdens uw reis. Een bewijs van een heen-en-terug vliegticket wordt ook ter plaats gevraagd. Wees bewust dat de Israëlische autoriteiten de toegang tot het grondgebied kunnen ontzeggen.
 
Voor alle andere nationaliteiten, neem contact met de bevoegde autoriteiten.  Gelieve ons, via uw reiskantoor, hierover te informeren bij het reserveren van uw reis.
 
Munt
De munt is de Jordaanse dinar: 1 JOD = ± € 1,21. Euro’s kan men ter plaatse wisselen (voorzie kleine bankbiljetten die men wisselt naargelang de uitgaven). Kredietkaarten worden in de meeste hotels aanvaard.
 
Drinkgeld
Fooien zijn inherent aan alle reizen. Men moet rekenen op ± € 6 per persoon per dag, bestemd voor de lokale gidsen, bagagedragers en anderen.
 
Lokale tijd
Wanneer het 12u00 is in België, is het 13u00 in Jordanië.
 
Klimaat
De aangenaamste seizoenen om Jordanië te bezoeken zijn de lente en de herfst. De temperatuur verschilt naargelang de hoogte. In de regio’s die het meest bezocht worden, is de winter redelijk koud en soms regenachtig, maar met zonnige periodes. Vanaf maart tot en met november is het warm maar draaglijk dankzij de droge lucht en de zachte nachten. In de regio van de Dode Zee, de woestijnen en aan de Rode Zee, zijn de zomers heet maar is de periode van november tot april heel aangenaam.
 
Hotels
De aangeduide sterren in onze programma’s zijn steeds gebaseerd op plaatselijke normen. De maaltijden zijn voorzien in het hoofdrestaurant van het hotel. Maaltijden die genomen worden in de andere restaurants of in de ‘à-la-carte’ restaurants, zijn met toeslag, dus betalend. Voor de triple kamers wordt er een opklapbed bijgezet. In de meeste hotels is een check-in voorzien rond 14u en een check-out rond 11u.