Thailand

Thailand

Thailand, land van de glimlach in het hart van Azië en ooit koninkrijk van Siam. Het biedt prachtige koninklijke steden, rijke culturen, een heerlijke en verfijnde keuken en exotische eilanden.

Goed om te weten
Vanaf € 2 785
Verzekerde reizen

Kleurrijk Thailand

  • Bezoek van Bankok
  • Ontdekking van Ayuthaya
  • Ontmoeting met de olifanten

Goed om te weten

Wil je Thailand ontdekken; check de voorwaarden voor binnenkomst in het land op diplomatie.be

 

Formaliteiten voor Belgische staatsburgers
Uw reispas moet geldig zijn tot minstens 6 maanden na terugreis. Er is geen visumplicht voor een verblijf van maximum 30 dagen.

Voor alle andere nationaliteiten, neem contact met de bevoegde autoriteiten.  Gelieve ons, via uw reiskantoor, hierover te informeren bij het reserveren van uw reis.

 

Munt
De munt in Thailand is de Baht (THB 100 = ± € 2.6550). De in- en uitvoer ervan zijn verboden. Euro’s kunt u ter plaatse wisselen. Voorzie kleine coupures. Kredietkaarten worden in de meeste hotels en in toeristenwinkels aanvaard.

Lokale tijd
Als het 12u00 is in België, is het in Thailand 18u00 in de winter en 17u00 in de zomer.

Klimaat
Thailand geniet van een tropisch klimaat beïnvloed door de moesson, zowel in de regio’s in het noorden als in het zuiden. In het algemeen is de meest aangename periode om naar Thailand te reizen van november tot februari. Van maart tot mei is het warm en vochtig. Het regenseizoen loopt van juni tot oktober, het is er dan minder warm met nog voldoende zonnige perioden. De temperatuur van het water varieert het hele jaar tussen 25 en 30°C. Bangkok is steeds warm en vochtig ongeacht het seizoen. Het noorden en het noordoosten van het land zijn over het algemeen minder vochtig en frisser dan de rest van het land. Op het eiland Phuket, gelegen in de Andaman Zee variëren de temperaturen tussen 25 en 34°C en loopt het regenseizoen van mei tot oktober. Op het eiland Koh Samui, gelegen in de Golf van Thailand, zijn de temperaturen gelijkaardig dan Phuket maar de regens zijn minder overvloedig. In tegenstelling tot Phuket loopt het regenseizoen hier van oktober tot december.

Drinkgeld
Fooien zijn inherent aan alle reizen. Voor Thailand moet men rekenen op ± € 6 per persoon per dag, bestemd voor de fooien aan de lokale gidsen, chauffeurs, bagagedragers en anderen.