Breaking news

Covid 19 We blijven steeds tot uw dienst om uw volgende vakantie uit te stippelen of te wijzigen. Contacteer ons via uw reiskantoor of info@7plus.be

Oezbekistan

Oezbekistan
Oezbekistan

Oezbekistan

Zijn uitzonderlijk verleden en buitengewone levenslust maken van Oezbekistan de meest fascinerende van de republieken van Centraal Azië. Door zijn strategische ligging in het hart van Azië en op de verschillende karavaanroutes, is Oezbekistan altijd een bevoorrechte doortochtplaats geweest.

Goed om te weten
Vanaf € 3 140
Verzekerde reizen

De Parels van Oezbekistan

  • Bezoek van het mythische Khiva
  • Ontdekking van de imposante vesting van de Ark
  • De heilige site van Chak-i-Zinda te Samarkand

Goed om te weten

Formaliteiten voor Belgische staatsburgers

Bij een verblijf van maximum 30 dagen in Uzbekistan heeft u op voorhand geen visum nodig. U dient wel in het bezit te zijn van volgende documenten:

  • Een internationaal paspoort dat nog minstens 6 maanden geldig is na terugkeer en minstens 2 blanco pagina’s vrij heeft
  • Een geldige Belgische identiteitskaart
  • Uw vliegtickets
  • Een bewijs van uw verblijfadres
  • Een bewijs van uw medische reisbijstandsverzekering (mutualiteiten,…)
  • U moet beschikken over voldoende financiële middelen (cash, bankkaarten,…).

Voor alle andere nationaliteiten, neem contact met de bevoegde autoriteiten.  Gelieve ons, via uw reiskantoor, hierover te informeren bij het reserveren van uw reis.

 

Munt

De munteenheid in Oezbekistan is de Sum, onderverdeeld in 100 Tiyin (UZS 10.000 = ± € 1.06). Euro’s kunt u ter plaatse wisselen. Voorzie kleine coupures. Kredietkaarten worden in de meeste hotels en in toeristenwinkels aanvaard.

Lokale tijd

Als het 12u00 is in België, is het in Oezbekistan 15u00 in de winter en 14u00 in de zomer.

Klimaat

Continentaal en droog, zeer warm in de zomer en zeer koud in de winter. Een land waar de zon 300 dagen per jaar schijnt! De lente en de herfst zijn de beste reisperiodes.

Diversen

Er is geen beperking op gebied van kledij. De middag- en avondmalen worden meestal geserveerd als mezze, kleine gerechtjes waarbij iedereen gemakkelijk een keuze kan maken, alles vaak begeleid door vodka…

Drinkgeld

Fooien zijn inherent aan alle reizen. Voor Oezbekistan moet men rekenen op ± € 6 per persoon per dag, bestemd voor de fooien aan de lokale gidsen, chauffeurs, bagagedragers en anderen. Voor onze begeleide afreis verzamelt de reisleider de som op de luchthaven bij afreis. Bedrag te voorzien: € 60 per persoon.