Costa Rica

Costa Rica

Een paradijs voor de natuurliefhebber! Als een kostbaar schrijn van pure natuur betovert Costa Rica elke bezoeker. Er zijn duizenden Nationale Parken, adembenemende vulkanen, paradijselijke stranden en het meest gevarieerde aanbod van weelderige natuur ter wereld.

Goed om te weten
Vanaf € 2 175
Fly & Drive

Costa Rica in vrijheid

  • Ontdek het land in je eigen tempo
  • Overnachtingen dicht bij vulkanen
  • Ontdekking van Guayabo
Vanaf € 3 050
PrivéreizenFly & Drive

Ontdekking van Costa Rica

  • Rondreis per 4x4 in volle vrijheid
  • Bezoek aan het Nationaal Park van Tortuguero
  • Ontdekking van het Biologisch reservaat van Monteverde
Costa RicaVanaf € 3 360
Verzekerde reizenPrivéreizen

Ongerept Costa Rica

  • Bezoek aan het Nationaal Park van Tortuguero
  • Wandeling langsheen de Rincon de la Vieja vulkaan
  • Ontdekking van de orchideeëntuin van Monteverde

Goed om te weten

Wil je Costa Rica ontdekken; check de voorwaarden voor binnenkomst in het land op diplomatie.be

 

Formaliteiten voor Belgische staatsburgers
U moet in het bezit zijn van een internationale reispas, geldig tot minstens 6 maanden na uw terugreis. Geen visum nodig voor Costa Rica voor een toeristisch verblijf van maximum 90 dagen.

Voor alle andere nationaliteiten, neem contact met de bevoegde autoriteiten.  Gelieve ons, via uw reiskantoor, hierover te informeren bij het reserveren van uw reis.

 

Munt
De munt in Costa Rica is de Colon (CRC 1000 = ± € 1,66). Voor uw persoonlijke uitgaven, voorzie US dollars (kleine coupures). De meest voorkomende kredietkaarten (Visa, Mastercard) worden in de meeste hotels en winkels aanvaard. De belangrijkste steden beschikken over geldautomaten.

Drinkgeld
Fooien zijn inherent aan alle reizen. Voor Costa Rica moet men rekenen op ± 8 USD per persoon per dag, bestemd voor de fooien aan de lokale gidsen, chauffeurs, bagagedragers en anderen.

Lokale tijd
Wanneer het 12u00 is in België, is het in San José 04u00 in de zomer en 05u00 in de winter.

Klimaat
Costa Rica heeft een tropisch klimaat. We onderscheiden er 2 seizoenen, een droog- en een regenseizoen. Het regenseizoen loopt van mei tot november en het droge seizoen van december tot april. Maart en april zijn over het algemeen de warmste maanden van het jaar. Tijdens dit seizoen genieten we van de zon in het centraal plateau en de kust langsheen de Stille Oceaan. De regio van het centraal plateau is het ganse jaar door redelijk windgevoelig.

Gezondheid
Er zijn geen inentingen verplicht. Vraag inlichtingen aan uw huisarts.

Hotels
De aangeduide sterren in onze programma’s zijn steeds gebaseerd op plaatselijke normen. De maaltijden zijn voorzien in het hoofdrestaurant van het hotel. Maaltijden die genomen worden in de andere restaurants of in de ‘à-la-carte’ restaurants, zijn met toeslag, dus betalend. . Bij de triple kamers is het derde bed een opklapbed. In de meeste hotels is een check-in voorzien rond 14u en een check-out rond 12u.