Georgië

Georgië, Svanetië
Georgië, Uplistsikhe
Georgië, Tbilissi

Georgië

Gelegen in het westelijk deel van de Kaukasus behoort Georgië nog niet tot het echte Azië maar het is ook niet echt Europa.  

Goed om te weten
Vanaf € 2 235
Verzekerde reizen

Parels van Georgië

  • Ontdekking van de hoofdstad Tbilisi
  • Kleine groep van max. 12 personen
  • Ontdekking van de regio Stepantsminda

Goed om te weten

Wil je Georgië ontdekken; check de voorwaarden voor binnenkomst in het land op diplomatie.be

 

Formaliteiten voor Belgische staatsburgers
Belgische staatsburgers moeten in het bezit zijn van een internationale reispas geldig tot minstens 6 maanden na de terugreis. Het visum is bij aankomst gratis te verkrijgen.

Voor alle andere nationaliteiten, neem contact met de bevoegde autoriteiten.  Gelieve ons, via uw reiskantoor, hierover te informeren bij het reserveren van uw reis.

 

Gezondheid 
Er zijn geen inentingen vereist.

Munt 
De Gorgische Lari : 1€ = 3,65GEL. Voor uw uitgaven, raden wij u aan euro’s te voorzien, in kleine coupures. Kredietkaarten worden maar in bepaalde hotels aanvaardt.

Drinkgeld
Zijn inherent aan alle reizen. Men moet rekenen op ± € 6 per persoon per dag voor de fooien aan gidsen, dragers en anderen.

Lokale tijd
Wanneer het 12u00 is in Brussel, is het 15u00 in Georgië.

Klimaat
Georgië heeft een redelijk afwisselende geografie en dus een redelijk gevarieerd klimaat. De beste reisperiode is van april tot oktober.

Hotels
De aangeduide sterren in onze programma’s zijn steeds gebaseerd op plaatselijke normen. De maaltijden worden meestal genomen in lokale restaurants of in het hotel. De maaltijden die genomen worden in de andere restaurants of in de ‘à-la-carte’ restaurants, zijn met toeslag, dus betalend. Voor de triple kamers wordt er een opklapbed bijgezet. In de meeste hotels is een check-in voorzien rond 14u en een check-out rond 11u.

Stroomnet
220 Volt. De stopcontacten kunnen verschillen van streek tot streek. Het is aan te raden een universele adapter te voorzien.