Cambodja

Cambodja Angkor
Cambodja Angkor
Cambodja Phnom Penh

Cambodja

Van het bruisende Siem Reap met het indrukwekkende Archeologische tempelcomplex van Angkor, tot de rust op het platteland, rode zandwegen, huisjes op palen, wuivende mensen en het immense Tonle Sap meer.

Goed om te weten
Vanaf € 1 385
Privéreizen

Verlenging Siem Reap, het Rijk van de khmers, Siem Reap

  • Bezoek aan de Angkor tempels
  • Boottocht op het Tonle Sap meer
Vanaf € 1 620
Privéreizen

Verlenging Cambodja, het Rijk van de Khmers, Siem Reap en Phnom Penh

  • Bezoek aan de Angkor tempels
  • Boottocht op het Tonle Sap meer
  • Bezoek aan Phnom Penh

Goed om te weten

Wil je Cambodja ontdekken; check de voorwaarden voor binnenkomst in het land op diplomatie.be

 

Formaliteiten voor Belgische staatsburgers
Uw reispas moet geldig zijn tot minstens 6 maanden na terugreis. Het visum bekomt u op de luchthaven bij aankomst en is ter plaatse te betalen : 35 USD per persoon, bedrag gekend op 01/04/2021. U hebt ook 1 recente pasfoto in kleur nodig.

Voor alle andere nationaliteiten, neem contact met de bevoegde autoriteiten.  Gelieve ons, via uw reiskantoor, hierover te informeren bij het reserveren van uw reis.

 

Munt
De munt in Cambodja is de Riel (KHR 10.000 = ± € 2,1032) maar in Cambodja wordt alles betaald met US Dollars. Voorzie vooral kleine coupures (de biljetten moeten in een goede staat en onbeschreven zijn).

Lokale tijd
Als het 12u00 is in België, is het in Cambodja 18u00 in de winter en 17u00 in de zomer.

Klimaat
Cambodja kent 2 seizoenen: de winterperiode (november tot april) en de periode van de moesson (mei tot oktober). De beste periode is van november tot april.

Drinkgeld
Fooien zijn inherent aan alle reizen. Voor Cambodja moet men rekenen op +/- € 7 per persoon per dag, bestemd voor de fooien aan de lokale gidsen, chauffeurs, bagagedragers en anderen.

Kleding
Zowel mannen als vrouwen moeten de schouders en knieën bedekt hebben. Korte shorts, rokken, kleedjes  worden niet toegelaten voor het bezoek aan de Angkor site.