Marokko

Marokko - Hoge Atlas
Marokko - Rabat
Marokko - Fez

Marokko

Kleuren, parfums van kruiden, boeiende muziek, Marokko prikkelt al uw zintuigen, de bergen van de Atlas, de woestijn en zijn mysterieuze oases of ontspanning aan het strand. In Marokko nodigt alles uit tot reizen.

Goed om te weten
Vanaf € 1 340
Verzekerde reizen

De Keizerlijke Steden van Marokko

  • Ontdekking van de 4 Keizerlijke Steden
  • Doorkruisen van de Midden-Atlas
  • Diffa Fantasia diner ‘Chez Ali’
Vanaf € 1 620
Verzekerde reizenPrivéreizen

Het Zuiden van Marokko, zijn Oasen, Duinen en Woestijn

  • Doorkruisen van de valleien van de Drâa & de Dadès
  • Rondreis per 4x4
  • Mogelijkheid tot overnachting in een bivakkamp in de duinen van Merzouga
Vanaf € 1 865
Verzekerde reizen

De Parels van Marokko

  • Gedetailleerde ontdekking van de 4 Keizerlijke Steden
  • De oases, de duinen en de woestijn van het Zuiden
  • Ontdekking van Essaouira en de Atlantische kust

Goed om te weten Voor afreis ontvangt u de nodige inlichtingen en documenten. Gelieve deze aandachtig te lezen.

Wil je Marokko ontdekken; check de voorwaarden voor binnenkomst in het land op diplomatie.be

 

Formaliteiten voor Belgische staatsburgers
U moet in het bezit zijn van een internationale reispas, geldig tot minstens 6 maanden na uw terugreis. Geen visum.

Voor alle andere nationaliteiten, neem contact met de bevoegde autoriteiten.  Gelieve ons, via uw reiskantoor, hierover te informeren bij het reserveren van uw reis.

 

Drinkgeld
Fooien zijn inherent aan alle reizen. Men moet rekenen op ± € 5 per persoon per dag, bestemd voor de fooien aan de lokale gidsen, chauffeurs, bagagedragers en anderen.

Munt
De lokale munt is de Dirham (1 MAD = ± € 0,09). De in- en uitvoer ervan zijn verboden. Euro’s wisselt u gemakkelijk ter plaatse. Kredietkaarten worden aanvaard in hotels, restaurants en winkels voor toeristen. Met een Visa kaart of Eurocard-Master Card kunt u geld opnemen aan de geldautomaten.

Uurverschil
Als het 12 u. is in België, is het 10u. in Marokko in de zomer en 11u. in de winter. 

Klimaat
Marokko geniet van een Middellands Zeeklimaat, verschillend van streek tot streek. Aan de kust is het in de zomer warm en in de winter daalt de temperatuur nooit onder 10°C. In het binnenland geldt een continentaal klimaat: zeer warm in de zomer en koud in de winter.

Gezondheid
Er zijn geen inentingen verplicht. We raden u aan uitsluitend water uit gesloten flessen te drinken.

Electriciteit
220 Volt.

Talen
De officiële taal is het Arabisch, maar met Frans kan u overal terecht en met Engels in de toeristische oorden.

Bagage
Er is een bagage van maximum 23 kg toegestaan per persoon. U mag ook een handbagage meenemen in het vliegtuig, van maximum 6 kg. 

Telefoon
Om naar Marokko te telefoneren: 00/212/…..
Indien u een GSM bezit, vraag aan uw operator een toelating om vanuit het buitenland te bellen. De openbare telefoons met betaling per munt of kaart staan tot uw beschikking in stations, cafés en andere openbare plaatsen. De telefoonkaarten zijn te koop in de postkantoren.

De riads
De riads zijn oude patriciërshuizen, gebouwd rond een binnenkoer. De woonkamers die op deze patio uitgeven, zijn omgebouwd tot gastenkamers. Alle kamers zijn verschillend, maar ze bezitten allen dezelfde gekende charme.

Triple kamers
Voor de triple kamers wordt een opklapbed bijgezet, waardoor de ruimte aanzienlijk kleiner wordt.

Rondreizen
Tijdens het hoogseizoen kan de reisweg (of een gedeelte ervan) in omgekeerde richting voorgesteld worden met behoud van alle bezoeken en het aantal overnachtingen per stad. 

Hotels
De 4* hotels in Marokko zijn vergelijkbaar met 3* naar onze normen. Hetzelfde geldt voor de 5* hotels. Dit is niet van toepassing voor de 5* hotels die behoren tot een internationale keten. De maaltijden zijn voorzien in het hoofdrestaurant van het hotel. Maaltijden die genomen worden in de andere restaurants of in de ‘à-la-carte’ restaurants, zijn met toeslag, dus betalend. In de meeste hotels is een check-in voorzien  om 14u en een check-out om 12u.

Vluchten
Voor de vluchten met bestemming Casablanca gebruiken we de lijnvluchten van Royal Air Maroc die een rechtstreekse verbinding maken. Voor Marrakech gebruiken we de vluchten van Royal Air Maroc via Casablanca en de vluchten van Brussels Airlines die een rechtstreekse verbinding maken (alleen op zaterdag).

Duur van de reis
De doorgegeven vluchturen zijn steeds louter informatief en onder voorbehoud van wijzigingen. De duur van de reis wordt uitgedrukt in aantal dagen. Indien u ’s avonds vertrekt en ’s morgens terugkeert, geldt dit als 2 volledige dagen. In principe worden de eerste en de laatste dag, aanzien als effectieve reisdagen.