Laos

Laos, Vang Vieng
Laos, boeddhism
Laos, Vientiane

Laos

Een bestemming voor wie op zoek is naar een nog ongerepte natuur en een gastvrije bevolking. Van het romantische Luang Prabang tot de 4000 eilanden in het zuiden en de verschillende minoriteiten in het noorden. 

Goed om te weten
Vanaf € 0
Privéreizen

Ontdekking van Laos en Cambodja

  • Verblijf in Luang Prabang, stad die toebehoort tot werelderfgoed Unesco
  • De Wat Phou, de mooiste khmer site in Laos
  • Siem Reap en de tempels

Goed om te weten

Wil je Laos ontdekken; check de voorwaarden voor binnenkomst in het land op diplomatie.be

 

Formaliteiten voor Belgische staatsburgers
Uw reispas moet geldig zijn tot minstens 6 maanden na terugreis. Het visum bekomt u op de luchthaven bij aankomst en is ter plaatse te betalen : 35 USD per persoon, bedrag gekend op 01/04/21. U hebt ook 1 recente pasfoto in kleur nodig. 

Voor alle andere nationaliteiten, neem contact met de bevoegde autoriteiten.  Gelieve ons, via uw reiskantoor, hierover te informeren bij het reserveren van uw reis.

 

Munt
De munt in Laos is de Kip (LAK 10.000 = ± € 1,0121). De in- en uitvoer ervan zijn verboden. US Dollars worden ook vrijwel overal als betaalmiddel aanvaard. Euro’s en US Dollars kunt u ter plaatse wisselen. Voorzie kleine coupures. Kredietkaarten worden in de meeste hotels en in toeristenwinkels aanvaard.

Lokale tijd
Als het 12u00 is in België, is het in Laos 18u00 in de winter en 17u00 in de zomer.

Klimaat
De beste en droogste periode: van november tot februari. Regenseizoen : van juni tot oktober. Van maart tot mei: de warmste periode.

Logies
In de grote steden zoals Luang Prabang en Vientiane is er een groot aanbod aan hotels gaande van guesthouses tot luxe hotels. Maar in de kleinere ‘steden’ is het aanbod aan hotels nog zeer beperkt en kiezen we voor logies die het best aansluiten aan onze normen. Het gaat hier over eenvoudige hotels met een basis aan comfort, maar vaak is het de ligging, bijvoorbeeld aan de oevers van de Mekong, de rust en de sereniteit die het gebrek aan comfort compenseren.

Drinkgeld
Fooien zijn inherent aan alle reizen. Voor Laos moet men rekenen op +/- € 7 per persoon per dag, bestemd voor de fooien aan de lokale gidsen, chauffeurs, bagagedragers en anderen.