Roemenië, land van Wonderen

Verzekerde reizen

Roemenië, land van Wonderen8 dagen / 7 overnachtingen - Verzekerde afreis - Volpension

Roemenië, een verbazingwekkende caleidoscoop van Westerse, Byzantijnse, Slavische en Oosterse beschavingen, blijft gehecht aan zijn tradities. Het land definieert zich in de eerste plaats voor het landelijke karakter, maar ook zeker door zijn vele legendes en bijgeloof.

Programma

1. BRUSSEL – BUCAREST

Aankomst in de luchthaven van Bucharest. Formaliteiten, onthaal en transfer naar het hotel.


2. BUCAREST – CURTEA DE ARGES – SIBIU

Rit naar Curtea van Arges, en bezoek aan het openluchtmuseum van Roemeense feodale kunst en, in de 14e eeuw, een bolwerk van de vorsten van Walachjije; bezoek aan het kloostercomplex van Arges, een meesterwerk van sacrale architectuur uit de 16e eeuw en de necropolis van Roemeense vorsten. Sinds 1914. Middagmaal in een lokaal restaurant. Aankomst in Sibiu, één van de oudste steden van Transsylvanië – voorheen Hermannstadt – gesticht door Saksische kolonisten. Installatie in het hotel. Na de middag, begeleide wandeling door de middeleeuwse stad (de Grote Markt, de evangelische Kerk, de Brug der Leugenaars enz.). Wij nodigen u uit om Sibiu te ontdekken tijdens een rondleiding die u beter zal doen begrijpen waarom het door vele mensen werd beschouwd als een stad van toevlucht, een historische en mysterieuze plaats was en uiteindelijk, in 2007, de Culturele hoofdstad van Europa werd. Diner in een lokaal restaurant en avondwandeling in het oude stadscentrum. Overnachting in Sibiu.


3. SIBIU – BIERTAN – SIGHISOARA – TARGU MURES – BISTRITA

Vertrek naar het hart van Transsylvanië via de Saksische dorpen. Ontdekking van de kerk van Biertan (UNESCO), een echt kasteel! Aankomst in Sighisoara, UNESCO stad, de enige bewoonde middeleeuwse citadel in Europa. Wandeling door de citadel, wereldwijd gekend als geboorteplaats van graaf Dracula: de klokkentoren, het Venetiaans huis (daterend uit de 16e eeuw en in Venetiaanse gotische stijl nagebootst), het Vlad Tepes huis naar men aanneemt het oudste burgerlijke stenen gebouw van de stad, Het Stag Huis (genoemd naar de hertenkop die op de hoek van het gebouw is bevestigd; het is een specifiek Transsylvanisch renaissance bouwwerk, daterend uit de 17e eeuw).  Middagmaal in een plaatselijk restaurant (de geboorteplaats van graaf Dracula). Verder naar Targu Mures, een verbazingwekkende stad die middeleeuwse overblijfselen en gebouwen in de stijl van de Secession combineert. Wandeling in het centrum van de stad. Verder naar de versterkte stad Bistrita, gekend om zijn Germaanse invloeden en het echte domein van Dracula. Diner en avondwandeling. Overnachting in Bistrita.


4. BISTRITA – CAMPULUNG MOLDOVENESC – VATRA MOLDOVITEI – VORONET – GURA HUMORULUI

Rit naar Bucovina, het land van beschilderde kloosters en monumenten en genoteerd op de lijst van de UNESCO, via de Tihuta kloof, beschreven door Bral Stoker in zijn boek. Aankomst in Campulung Moldovenesc en bezoek aan het houtmuseum, dat een groot aantal houten voorwerpen tentoonstelt die deel uitmaakten van het leven van het Roemeense volk. Dan vertrek naar Vatra Moldovitei en bezoek aan  het Moldovita klooster (UNESCO), gerenoveerd in 1532, met een grote kerk waar we de prachtige iconen van de iconostase ontdekken, evenals de buitenfresco’s die de belegering van Constantinopel door de Perzen en de Avaren voostellen. Bezoek aan een traditionele workshop eieren schilderen in het dorp Vatra Moldovitei. Ontdekking van het klooster van Voronet, de sixtijnse Kapel van het Oosten, waarvan het fresco van het “Laatste Oordeel” in een overwegend blauwe kleur, wereldberoemd is. Authentiek diner en overnachting in Gura Humorului.


5. GURA HUMORULUI – TARPESTI – NEAMT – AGAPIA – LACU ROSU

Een bucolische route langs de dorpen van Moldavië: stop in het dorp Tarpesti bij het huis-museum van Nicolae Popa, een figuur uit de Roemeense naïeve kunst, maker van populaire maskers. Nicolae Popa, een boer uit Tarpesti, geboren in 1919, verzamelde gedurende zijn hele leven een aanzienlijke collectie maskers, traditionele kunstwerken, iconen, volksschilderijen, stenen en houten beeldhouwwerken. Tijd voor een koffie en om oude verhalen te ontdekken. Daarna bezoek aan het klooster van Neamt, dat in de 14e eeuw werd gebouwd en in de 15e eeuw werd uitgebreid. Middagmaal in het klooster en degustatie van de lokale drank "tzuica" (pruimen- of appelbrandewijn). Rit naar Agapia, via het Zilverbos, beroemd om het oerossenreservaat. Bezoek aan het Agapia-klooster, het grootste kloostercomplex van het land. Aankomst bij het Rode Meer. Stroomopwaarts van de Bicaz-kloof gelegen, werd dit kloostercomplex rond 1838 gevormd als gevolg van een aardbeving gevolgd door een aardverschuiving. Het meer is genoemd naar de gekapte dennenbomen, waarvan de droge takken een roodachtige kleur hebben. Authentiek diner met Hongaarse specialiteiten.  Overnachting in Lacu Rosu.


6. LACU ROSU – PREJMER – BRAN – BRASOV

Route naar de kerk van Prejmer (UNESCO) die het oudste altaarstuk van Transsylvanie herbergt. Vertrek naar Bran voor een bezoek aan het beroemde kasteel van Dracula. Omgeven door een aura van mysterie en legende, dankt Bran Castle zijn reputatie aan zijn unieke charme en de mythe die schrijver Stoker rond graaf Dracula creëerde. Middagmaal in een lokaal restaurant. Aankomst in Brasov. Aan de voet van Karpaten werd de stad Brasov in de 13e eeuw gesticht door de ridders van de Duitse Orde, die haar de naam Kronstadt gaven. Wandeling door het stadscentrum: het Raadsplein met het stadhuis, de gotische kerk die bekend staat als de "Zwarte Kerk", vanwege de brand die er in de 17e eeuw heeft gewoed (de grootste gotische kerk tussen Istanbul en Wenen), de schilderachtige wijk Schei. Bezoek aan de St. Nicolaaskerk, één van de oudste orthodoxe kerken in Transsylvanië. Diner en overnachting in Brasov.


7. BRASOV – SINAIA – BUCHAREST

Vertrek naar Sinaïa, de parel van de Karpaten, en bezoek aan het kasteel van de parels, een imposante neorenaissance residentie van de laatste koningen van Roemenië. Het kasteel herbergt een collectie wapens en harnassen die uniek zijn door haar rijkdom en diversiteit. Verder langs de koninklijke weg naar Bucharest. Middagmaal in een lokaal restaurant. Bezoek aan het faraonische paleis van het Parlement (het grootste gebouw in Europa en het op één na grootste gebouw ter wereld, na het Pentagon), het meest controversiële monument in de Roemeense hoofdstad, gevolgd door een panoramische stadsrondrit en een wandeling in het oude historische centrum. De wirwar van kleine geplaveide straatjes en steegjes in de deze wijk doet denken aan Parijs. Het is een goede plek om rond te dwalen en een idee te krijgen van het oude leven in Bucharest. Diner in een historische brasserie in Bucharest. Overnachting in Bucharest.


8. BUCAREST – BRUSSEL

Transfert naar de luchthaven en vlucht naar Brussel.


Mogelijke verlengingen

Prijzen (Alle prijzen staan vermeld in Euro)

Prijzen (Alle prijzen staan vermeld in Euro)

Verzekerde afreis

Prijs/ persoon in dubbel

15/05/22

1 195

19/06/22

1 195

10/07/22

1 355

21/08/22

1 355

04/09/22 – 18/09/22

1 195Toeslag
individuele kamer : 285 €

 Minimum 2 personen

Praktische informatie

Inbegrepen

-de Tarom lijnvluchten: Brussel – Bucharest – Brussel (Economische Klasse S en V voor de vertrekken
op 10/07 en 21/08/2022
-de luchthaven- en veiligheidstaksen en de brandstof (€85 op 26/10/2021)
-het verblijf in de vermelde hotels of gelijkwaardig (plaatselijke normen)
-volpension van het ontbijt van de 1re dag tot en met het ontbijt van de laatste dag
-de toegangsgelden en bezoeken vermeld in het programma
- de diensten van Nederlandssprekende lokale gidsen van 2 tot dag 7

Te voorziene kosten

- de lokale fooien
- de dranken en maaltijden niet inbegrepen in de prijs
-alle verzekeringen: annulering of globaal (annulering, bagage, bijstand, repatriëring, enz.)

Hotels

Bucarest

Capitol 4*

Sibiu

Ibis 3*

Bistrita

Coroana de Aur 3* ou  Bistrita 3*

Gura Humorului

Hôtel Best Western Bucovina 4*

Lacu Rosu

Lacu Rosu 3*

Brasov

Coroana Brasovului 3*

Vluchturen

Heen

Terug

Brussel – Bucarest

19h55 – 23h35

Bucarest – Brussel

17h05 – 18h55

Vluchturen onder voorbehoud

 

Informatie aanvragenDeel deze reis