Albanië

Albanië

Albanië, het land van de adelaar en de derwisjen, is een bestemming met onnoemelijk veel bezienswaardigheden, een imposante natuur en een mysterieuze cultuur die u meeneemt doorheen het verleden en dit op amper enkele uren vliegen van bij ons. 

Goed om te weten
Vanaf € 1 775
PrivéreizenFly & Drive

Albanië op eigen ritme

  • Bezoek aan Shköder
  • Ontdekking van Gjirokastra
  • Bezoek aan Berat
Vanaf € 1 925
Privéreizen

De schatten van Albanië

  • Bezoek aan de archeologische site van Butrint (UNESCO)
  • Ontdekking van Gjirokastra, de stad van duizend treden

Goed om weten Voor afreis ontvangt u de nodige inlichtingen en documenten. Gelieve deze aandachtig te lezen.

Wil je Albanië ontdekken; check de voorwaarden voor binnenkomst in het land op diplomatie.be

 

Albanië

Formaliteiten voor Belgische staatsburgers

Belgische staatsburgers moeten in het bezit zijn van een identiteitskaart die nog minstens 3 maanden geldig is bij aankomst. Paspoort is aanbevolen boven identiteitskaart, zeker voor kinderen die niet reizen met beide ouders.

Voor alle andere nationaliteiten, neem contact met de bevoegde autoriteiten.  Gelieve ons, via uw reiskantoor, hierover te informeren bij het reserveren van uw reis.

Gezondheid

Er zijn geen inenting vereist.

Munt

De lokale munt is de Lek (afkorting ALL). 100 ALL is € 0.83 waard. In- en uitvoer ervan is beperkt. Wij raden u aan euro’s mee te nemen. Deze worden overal aanvaard, behalve beschadigde briefjes. Wisselen kan in de hotels en de banken.

Lokale tijd

Albanië heeft dezelfde tijd als België.

Hotels

De aangeduide sterren in onze programma’s zijn steeds gebaseerd op plaatselijke normen. De maaltijden zijn voorzien in het hoofdrestaurant van het hotel. Maaltijden die genomen worden in de andere restaurants of in de ‘à-la-carte’ restaurants, zijn met toeslag, dus betalend. . Bij de triple kamers is het derde bed een opklapbed. In de meeste hotels is een check-in voorzien rond 14u en een check-out rond 12u.

Klimaat

Door de grote geografische en topografische verschillen heeft het Albanese klimaat een onvoorspelbaar karakter. De kustvlakte heeft een Middellandse Zeeklimaat met hete zomers, zachte winters en winterregens. ... De maximumtemperatuur in de zomer kan wel oplopen tot 40°C. In de winter is de minimale temperatuur -5°C.

Luchtvaart

Wij bieden u alle programma’s aan met lijnvluchten. Er is een bagage van maximum 20 kilo toegestaan per persoon. U mag eveneens een handbagage meenemen in het vliegtuig. Bij bevestiging van de reis zijn wij verplicht om de tickets onmiddellijk uit te schrijven. Dit om de boeking en de prijs van het vliegtuigticket te garanderen. Eénmaal de tickets uitgeschreven zijn, kan er geen enkele wijziging meer gebeuren (wijziging van data, namen, etc.). In geval van wijziging bedragen de annulatiekosten minimum 30 % van de reis. De andere bijzondere voorwaarden van 7Plus blijven van kracht.

Wijzigingen in het programma

Een wijziging in het programma kan zich op het laatste moment voordoen of zelfs nog ter plaatse (weeromstandigheden of andere). In dat geval stellen wij alles in het werk om het programma en de bezoeken te garanderen.