Rusland

Rusland, Moskou
Rusland, Volga cruise
Rusland, Sint-Petersburg, Peter de Grote

Rusland

Rusland blijft onze topbestemming in Europa en concentreert zich voornamelijk op twee steden: Sint-Petersburg, die u het ganse jaar door charmeert in het bijzonder tijdens de ‘Witte Nachten’. En uiteraard Moskou, het ‘kloppend hart’ van Rusland. 

Goed om te weten
Vanaf € 0
Verzekerde reizen

Cruise aan boord van de M/S Kronstadt (superieur schip)

  • Stop op het Kiji eiland
  • Navigatie op het grootste meer van Europa, het Ladoga Meer
  • Ontdekking van de steden langs de Wolga

Goed om te weten

Wil je Rusland ontdekken; check de voorwaarden voor binnenkomst in het land op diplomatie.be

 

Formaliteiten voor Belgische staatsburgers
U moet in het bezit zijn van een internationale reispas, geldig tot minstens 6 maanden na uw terugreis. De personen van een andere nationaliteit, die in België wonen moeten beschikken over een residentenkaart. De personen die niet behoren tot de Europese Unie zullen inlichtingen moeten vragen bij de Ambassade van Rusland.

We hebben 5 weken nodig om het visum te verkrijgen. Indien wij pas later aan de procedure kunnen beginnen is het nog mogelijk om een visum te verkrijgen, maar zullen wij een toeslag aanrekenen die, afhankelijk van de dringendheid, soms kan oplopen tot het dubbele van de gewone prijs.

Individueel visum

7PLUS kan zorgen voor het bekomen van het visum. Voor Belgische staatsburgers dienen wij ten laatste 5 weken voor afreis in het bezit te zijn van de volgende documenten:

  • het geldig paspoort
  • één formulier door ons verzonden per persoon, volledig ingevuld en ondertekend (wij zorgen voor het invoegen van uw gegevens op de website van de ambassade)
  • een recente pasfoto in kleur
  • Om het visum te bekomen dient u verplicht in het bezit te zijn van een verzekering bijstand en repatriëring, erkend door de Russische ambassade.

Indien u deze verzekering niet bij 7PLUS afsluit, hebben wij een attest nodig van de eigen verzekeringspolis met daarop de vermelding dat deze verzekering geldig is en vooral voor een reis in gans Rusland (de woorden ‘Rusland’ of ‘Russische Federatie’ moeten specifiek vermeld worden in de brief, evenals de volledige naam van elke deelnemer en de geldigheidsdatum van uw verzekering).

Voor andere onderdanen van de Europese Unie zijn de gevraagde documenten hetzelfde, behalve:

  • het ingevulde visumaanvraagformulier op de website van de Ambassade (we voorzien u van de link om het in te vullen) naar behoren ingevuld en ondertekend (één formulier per persoon) 

De kosten voor het visum worden via het reisbureau aangerekend en bedragen € 158 per persoon op basis van minimum 2 personen (visumkosten, koerier, uitnodiging, wij zorgen voor het invoegen van uw gegevens op de website van de ambassade voor de Belgische staatsburgers…). Het tarief voor het visum is onder voorbehoud van wijzigingen door de ambassade of andere dienstverleningen en kan zonder verwittiging aangepast worden. Indien personen zelf voor het visum willen zorgen, dan moeten ze absoluut in het bezit zijn van een ‘uitnodiging’, die door onze lokale correspondent bezorgd wordt en waarvan de prijs € 30 per persoon bedraagt.

Munt
De munteenheid is de Roebel (RUB): € 1 = ± 75 RUB.
Import en export ervan zijn verboden. Wij raden u aan euro’s te voorzien (kleine coupures). Kredietkaarten worden meestal aanvaard in hotels en banken.

Lokale tijd
Wanneer het 12u00 is in Brussel, is het 14u00 in Moskou en Sint-Petersburg.

Klimaat
Rusland heeft een continentaal klimaat: warm in de zomer, korte tussenseizoenen en koud in de winter.

Eigen aan het land
Door het succes dat Rusland kent en de vele toeristen (vooral in de zomer), kan het soms gebeuren dat er lange wachtrijen ontstaan voor de musea, vooral in Sint-Petersburg voor het bezoek aan de Hermitage, en dit zelfs als de inkomtickets op voorhand gereserveerd zijn. Maar uw geduld zal beloond worden, wat u te zien krijgt is uniek! Ook moet men rekening houden met het verkeer in de grote steden. Net als bij ons, zijn verkeersopstoppingen schering en inslag.