Bhutan

Bhutan, mysterieus en intrigerend, met betoverende sites genesteld in een indrukwekkende natuur. De trotse bevolking ontvangt u met een brede glimlach en waakt behoedzaam over haar tradities.

Goed om te weten
Bhutan-Paro-TigerVanaf € 0
Privéreizen

Bhutan, Natuur en Ontdekking

  • Het Tijgernest in Paro
  • Een adembenemende en gevarieerde natuur
  • De Bumthang vallei

Goed om te weten

Wil je Buthan ontdekken; check de voorwaarden voor binnenkomst in het land op diplomatie.be

 

Formaliteiten voor Belgische staatsburgers

Uw reispas moet geldig zijn tot minstens 6 maanden na terugreis. Momenteel is het nog niet mogelijk om rechtstreeks naar Bhutan te reizen, daarom hebben wij geopteerd voor een reis via India en dit zowel voor de heen- als de terugreis. Uw heeft bijgevolg twee visums nodig.

Voor Buthanwij zorgen voor de procedure voor het verkrijgen van het visum. 7Plus dient ten laatste 5 weken voor afreis in het bezit te zijn van een kleurenscan van de pagina van uw reispas waar zich al uw gegevens op bevinden (naam, voornaam, geboortedatum,…) alsook van een recente pasfoto in PDF of JPEG formaat.

Voor Indiazie formaliteiten India.

       

Voor alle andere nationaliteiten, neem contact met de bevoegde autoriteiten.  Gelieve ons, via uw reiskantoor, hierover te informeren bij het reserveren van uw reis.     

 

Munt

De lokale munt in Buthan is de Ngultrum (BTN 100 = ± € 1,24818). De in- en uitvoer ervan zijn verboden. Euro’s kunt u ter plaatse wisselen, in de grote steden. Voorzie kleine coupures. Kredietkaarten (Visa en American Express) worden voornamelijk alleen in sommige luxehotels of toeristenwinkels aanvaard. Wij raden u aan genoeg cash te voorzien.

 

Lokale tijd

Als het 12u00 is in België, is het in Bhutan 16u00 in de winter en 17u00 in de zomer.

 

Klimaat

De ideale periodes om de bestemming te ontdekken zijn de lente (maart tot mei) in het bijzonder voor de bloeiende rododendrons en de herfst (september tot november) als het weer zacht is, ideaal voor wandelingen en trekking. Deze seizoenen kennen een aanzienlijke temperatuurdaling tijdens de nacht. Liefhebbers van flora en vooral van vogels, raden we aan hun reis tijdens de zomer te voorzien ‘van juni tot augustus’ met warmere temperaturen en regen aangezien het de moessonperiode is. Maar het is zo dat de regen tijdens eender welk seizoen kan optreden in dit land dat één van de best bewaarde ecosystemen ter wereld heeft.

 

Hotels

Niettegenstaande dat de toewijzing van sterren en hotelcategorieën zeer recent is, beschikken alle toeristische steden over standaardhotels die gecontroleerd worden door het Ministerie van Toerisme. De laatste jaren zijn er niettemin enkele luxehotels bijgekomen om de meest veeleisende klanten tevreden te stellen.

 

Gidsen

Wij voorzien 1 gids voor de hele rondreis. Engels wordt door een groot deel van de bevolking gesproken, voor Engelssprekende gidsen is er dus geen probleem. Frans is minder gekend en Franssprekende gidsen zijn dus eerder schaars.

 

Transport

Hoewel er geen verkeerslichten bestaan in het land, respecteren de chauffeurs de wetgeving. De voertuigen zijn comfortabele 4x4 (Toyota of Hyundai) om het rijden in de bergen te vergemakkelijken. De gemiddelde snelheid is 
± 40 tot 50 km per uur.

 

Drinkgeld

Fooien zijn inherent aan alle reizen. Voor Bhutan moet men rekenen op ± € 6 per persoon per dag, bestemd voor de fooien aan de lokale gidsen, chauffeurs, bagagedragers en anderen.