Ecuador & Galapagos

Van actieve vulkanen, bergen en prachtige natuurgebieden tot charmante steden: dat zijn de schatten van Ecuador. Wie meer uitzonderlijke fauna en flora wil ontdekken kan genieten van de Galapagos en dit zowel aan land, als aan boord van een catamaran.

Goed om te weten
Vanaf € 2 365
Verzekerde reizen
Vanaf € 3 605
Verzekerde reizen
Vanaf € 4 155
Verzekerde reizen

De schatten van Ecuador

  • Bezoek aan de beroemde stad, Otavalo
  • Excursie op de route van de watervallen
  • Bezoek aan de prachtige stad Cuenca (UNESCO)

Goed om te weten

Wil je Ecuador ontdekken; check de voorwaarden voor binnenkomst in het land op diplomatie.be
 
Ecuador & Galapagos
Formaliteiten voor Belgische staatsburgers
U moet in het bezit zijn van een internationale reispas, geldig tot minstens 6 maanden na uw terugreis. Bij aankomst ontvang je een toerististen kaart die je ingevuld afgeeft aan de douane.  Bewaar het (geel) afgestempeld deel dan goed want bij vertrek moet je dit kunnen voorleggen.
Voor de verlengingen op de Galapagoseilanden, gelieve er rekening mee te houden dat er een toegangsprijs van 100 USD / persoon en 50 USD / kind jonger dan 12 jaar dient betaald te worden. De betaling gebeurt, contant, ter plaatse. Het bedrag kan onderhevig zijn aan wijzigingen.  Voor meer informatie kan u contact met ons opnemen.
We moeten in het bezit zijn van uw reispasnummer bij de boeking.

Voor alle andere nationaliteiten, neem contact met de bevoegde autoriteiten.  Gelieve ons, via uw reiskantoor, hierover te informeren bij het reserveren van uw reis.
 
Munt
De munteenheid is de Amerikaanse dollar afkorting USD. Euro’s kunt u ter plaatse wisselen. Voorzie kleine coupures. De meest voorkomende kredietkaarten (Visa, Mastercard) worden in de meeste hotels en winkels aanvaard. De belangrijkste steden beschikken over geldautomaten.

Lokale tijd
Als het 12u00 is in België, is het in Ecuador 06u00 en op de Galapagos 05u00 in de winter en respectievelijk 05u00 en 04u00 in de zomer.

Klimaat
Ecuador kent twee seizoenen: het droge en koele seizoen valt van mei tot december. Het natte en hete seizoen valt in januari tot april met een gemiddelde temperatuur van 31 graden. Ook op de Galápagos is het klimaat op te delen in twee seizoenen. Het regenseizoen valt in de maanden januari t/m juni en het droge seizoen van juli t/m december. Het is er in het regenseizoen overwegend zonnig en prettig warm met af en toe een flinke tropische regenbui. De rest van het jaar is het er koeler, af en toe mistig en de zee is wilder. Het regent bijna niet in deze tijd.

Gezondheid
Er zijn geen inenting verplicht. In de laaggelegen gebieden - in het Amazonegebied ten oosten van de Andes
- in de provincies Pastaza en Morona-Santiago is het malariarisico matig
- en in de rest van dit gebied is het malariarisico laag
- aan de kust ten westen van de Andes is er laag malariarisico
Er is geen malariarisico in de gebieden gelegen boven 1500 m, (Andes gebergte), in de grote steden (o.a. Quito, Guayaquil, de steden in het Andesgebied), noch op de Galapagoseilanden.
Laat u bij koorts tijdens of na de reis altijd zo snel mogelijk testen op malaria. Vraag inlichtingen aan uw huisarts.
Ook Dengue, Chikungunya en Zika komen in dit land voor, bescherm u tegen muggen.
Indien u naar het hooggebergte gaat, vraagt u best inlichtingen aan uw huisarts.

Hotels
De aangeduide sterren in onze programma’s zijn steeds gebaseerd op plaatselijke normen. De maaltijden zijn voorzien in het hoofdrestaurant van het hotel. Maaltijden die genomen worden in de andere restaurants of in de ‘à-la-carte’ restaurants, zijn met toeslag, dus betalend. . Bij de triple kamers is het derde bed een opklapbed. In de meeste hotels is een check-in voorzien rond 14u en een check-out rond 12u.

Drinkgeld
Fooien zijn inherent aan alle reizen. Men moet rekenen op ± € 7.5 per persoon per dag voor de lokale gidsen, chauffeurs, dragers en anderen in Ecuador en ± € 10 tot 18 per persoon per dag voor een cruise in de Galapagos.